Rasmus Paludan evakueret til egen demonstration

Stifteren af Stram Kurs blev evakueret til en demonstration i Tingbjerg. Han har planlagt yderligere to demonstrationer søndag.

Stifteren af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, har søndag eftermiddag afholdt demonstration i Tingbjerg. Det var dog kortvarigt.

- Han blev evakueret efter at have afholdt demonstration i 20 minutter, fortæller vagtchef i Københavns Politi Leif Hansen til TV 2 Lorry.

Evakueringen skete, da der blev kastet kanonslag efter partistifteren. Politiet har ikke foretaget nogen anholdelser.

- Det blev kastet fra den anden side af den bygning, som han (Rasmus Paludan, red.) stod op af. Man ser derfor ikke, hvem det er. Men vi har kig på nogle personer, siger Leif Hansen.

Han oplyser, at der efterfølgende er kommet ro igen i området.

Ud over Tingbjerg har Rasmus Paludan også annonceret demonstrationer på Den Sorte Plads på Nørrebro klokken 14 og Operaen på Christiania klokken 18.

Vred på politiet

Billeder viser, at Rasmus Paludan er ankommet til Sorte Plads omkring kokken 16, hvor han har bebudet endnu en demonstration.

Vagtchef Leif Hansen oplyser ved 16:30-tiden, at demonstrationen på Sotre Plads forløber "stille og roligt."

Rasmus Paludan ved Sorte Plads på Nørrebro.
Rasmus Paludan ved Sorte Plads på Nørrebro.
Foto: Local Eyes

Stram Kurs skriver på partiets Facebook-side, at søndagens demonstrationer er rettet mod Københavns Politi. Rasmus Paludan mener, at politiet har overtrådt Grundlovens paragraf 79.

Sammen med paragraf 77 og 78 beskriver paragraf 79 de klassiske frihedsrettigheder: retten til at tale frit, retten til at danne foreninger og retten til at forsamle sig.

Paragraf 79 sikrer, at alle personer, der opholder sig i Danmark, har ret til at holde møder eller demonstrere. De må blot ikke bære våben.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik