Restauranter og spisesteder: Giv os nu grønt lys til udendørsservering

En lang række restauranter og spisesteder håber på minimum grønt lys til udendørsservering, når regeringen i næste uge præsenterer næste fase for den langsigtede plan for genåbningen.

På Sandkaj i Nordhavn er det ganske få meter, der adskiller kajkanten fra restaurant Letz Sushis udendørs serveringsarealer.

Og hvor det på grund af påbuddet om lukning er forbudt at indtage sin mad på restaurantens terrasse, så er det okay at gå ind i restauranten og købe sine maki-ruller og nigiris og spise sin sushi på kajen.

- Jeg synes, det er lidt underligt, for jeg ser ikke den store forskel på smitterisikoen ved, at man sidder det ene eller andet sted, siger Letz Sushi-kædens administrerende direktør, Anders Barsøe.

Han håber, at det er et spørgsmål om få dage, før restauranten igen får lov at servere sushi på den store terrasse.

quote Jeg synes, det er lidt underligt, for jeg ser ikke den store forskel på smitterisikoen ved, at man sidder det ene eller andet sted.

Anders Barsøe, Administrerende direktør, Letz Sushi

- Det er klart, at det vil være med nogle helt andre restriktioner end dem, man kører med normalt. Men vi har nogle store udearealer her ved Nordhavn, hvor der sagtens kunne være borde, og hvor det ville kunne foregå med behørig afstand til hinanden, siger Anders Barsøe.

Sushi-kædens administrerende direktør, Anders Barsøe, vil gerne have åbnet op for udendørsservering.
Sushi-kædens administrerende direktør, Anders Barsøe, vil gerne have åbnet op for udendørsservering.
Foto: TV 2 Kosmopol

Lad os få gang i bare en del af omsætningen igen, inden regningen for samfundet bliver for stor, lyder hans appel til regeringen.

- De bliver helt sikkert rådgivet af nogle kloge mennesker. Men man kører på det mest forsigtige niveau. Der er tre måder, man kan skalere det hele på. Og der har man valgt det allerforsigtigste. Det er jo ikke fordi, vi bliver til Italien eller USA, hvis vi går op på niveau tre, siger Anders Barsøe.

Vigtigt at beholde hjælpepakker

I Kødbyen på Vesterbro håber Fleisch - et kombineret spisested og bar - også at få lov til udendørsservering. 

- Hvis man bare udvider rammerne en lille smule og siger: "I må gerne udvide jeres udeservering på normal vis", så tror jeg ikke, vi kan få en ordentlig økonomi i det, da der jo skal være plads mellem folk. Men hvis man tildeler nogle større områder - i første omgang kan vi sætte pavillioner op eller overdække med skibssejl - og giver os lov til at bruge det aktivt - som at have noget grillhalløj hele weekenden. Det kan vi sagtens have her, uden det generer nogen, siger medejer af Fleisch, Mikkel Irminger Sarbo.

Brancheorgisationen HORESTA deler håbet, men gør opmærksom på, at det er de færreste restauranter eller spisesteder, som kan lave en ordentlig forretning ud af udendørsservering.

- Det kan umuligt give os vores forretning tilbage i fuld omfang. Så hvis vi åbner op her i nær fremtid, så er det vigtigt, at vi bibeholder de kompensationsordninger og hjælpepakker, der er i dag, siger politisk direktør i HORESTA, Kirsten Munch Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik