S-gruppeformand om Frank Jensen: "Jeg ville fremstå som komiske Ali, hvis jeg sagde, det var gavnligt"

S-gruppeformand Lars Weiss undlader at bekræfte sin tillid til Frank Jensen.

Frank Jensen skal have mulighed for at forklare, inden hans partifæller træffer en beslutning omkring hans fremtid som overborgmester for København.

Sådan lød det fra gruppeformand for Socialdemokratiet og 1. næstformand for Borgerrepræsentationen, Lars Weiss, da han søndag aften ankom til partiets krisemøde på Københavns Rådhus, hvor Frank Jensens partifæller skal høre hans version af de mange anklager om krænkende adfærd, som vælter ned over ham. 

- Nu skal Frank have mulighed for at forklare sig, primært overfor de socialdemokratiske græsrødder i København, og så skal vi forholde os til de sager, der nu er kommet op, sagde Lars Weiss til den fremmødte presse. 

Har du stadig tillid til Frank jensen som overborgmester?

- Øhhhh… Jeg har arbejdet sammen med Frank Jensen  i 11 år og synes, han har været en fremragende overborgmester, og vi har haft et super godt og professionelt samarbejde. Det her er også nyt for mig. Og nu må vi ind og høre forklaringerne og få sagerne på bordet, siger Lars Weiss til TV 2 Lorrys reporter.

quote Jeg tror, jeg ville fremstå som komiske Ali, hvis jeg sagde, at det var gavnligt

Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokratiet og 1. næstformand for Borgerrepræsentationen

På spørgsmålet om, hvorvidt Frank Jensen også er spidskandidat til næste års kommunalvalg efter aftenens møde, svarede Lars Weiss.

- Det er ikke mig, der afgør det. Det er vores græsrødder, og det er derfor dem, der spiller hovedrollen i aften, siger han.

Komiske Ali

Lars Weiss fortæller, at de seneste sager er helt nye for ham.

- Jeg tror, jeg ville fremstå som komiske Ali, hvis jeg sagde, at det var gavnligt, lyder det fra Lars Weiss.

Lars Weiss fortæller, at de seneste sager er helt nye for ham.
Lars Weiss fortæller, at de seneste sager er helt nye for ham.
Foto: TV 2 Kosmopol

På aftenens krisemøde deltager de socialdemokratiske medlemmer af Borgerrepræsentationen, Socialdemokratiet i Københavns forretningsudvalg og de ni kredsformænd for partiet i København.

Det socialdemokratiske Borgerrepræsentationsmedlem Jonas Bjørn, der både er medlem af Økonomiudvalget og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, kalder anklagerne mod Frank Jensen "alvorlige".

- Jeg synes ikke, det er en super fed situation, vi står i. Det er nogle alvorlige sager, der har været fremme. Men jeg må også bare sige, at nu er mødes vi med vores partifæller og snakker om det. Det er den måde, vi gør det på, siger han.

Det er nogle alvorlige sager, der har været fremme, lyder det fra Jonas Bjørn.
Det er nogle alvorlige sager, der har været fremme, lyder det fra Jonas Bjørn.
Foto: TV 2 Kosmopol

Frank Jensen indkaldte lørdag til aftenens krisemøde på rådhuset. Baggrunden for mødet er en artikel, som Jyllands-Posten bragte fredag, hvor to kvinder fortæller, at han har befamlet dem.

Den ene sag er fra 2012 og omhandler Maria Gudme, der i dag er regionrådsmedlem i Region Hovedstaden for Socialdemokratiet. I 2012 var hun 23 år gammel og ansat som organisationssekretær i Socialdemokratiet i København. 

I forbindelse med et besøg på værtshus, hvor en større gruppe socialdemokrater var samlet efter at have deltaget i seminar, blev Maria Gudme efter eget udsagn krænket af Frank Jensen ved, at han lagde sin hånd på hendes lår, hvorefter den fortsatte op under hendes kjole og helt op ad hendes inderlår.

En anden kvinde, der udtaler sig anonymt i Jyllands-Postens artikel, fortæller, at også hun blev krænket af overborgmesteren.

Kvinden, der igennem flere år har været folkevalgt politiker på Københavns Rådhus for et andet parti end Socialdemokratiet, fortæller til avisen, at Frank Jensen i 2017 befamlede hendes ben efter et møde på rådhuset med øl på bordet.

Nye krænkelser dukker op til overfladen

Søndag er krænkelsesanklagerne mod Frank Jensen taget yderligere til i styrke.

Cecilie Sværke Priess, der er formand for DSU i København, har fortalt Jyllands Posten, at hun har modtaget otte nye sager om personer, der har oplevet eller været vidner til krænkelser fra Københavns overborgmester, Frank Jensen.

I et interview på TV 2 News søndag siger Frank Jensen, at han er blevet forelagt, at han skulle have givet et kys i 2019 til DSU’s formand (altså Cecilie Sværke Priess, red.)i Fælledparken.

- Jeg har snakket med min kone om det, vi gik sammen i et optog ud til Fælledparken, og vi havde vores barnebarn på tre år med. Så det er en historie, jeg ikke på nogen måde kan genkende, sagde Frank Jensen foran den fremmødte presse, da han ankom til rådhuset tidligere i eftermiddags. 

Udtalelsen fra Frank Jensen har fået Cecilie Sværke Priess op i det røde felt. Hun fortæller til TV 2, at det er hende, som Frank Jensen taler om. Dermed er hun en af de otte personer, der er nævnt i Jyllands Postens artikel.

Cecilie Sværke Priess er kommet op i det røde felt. Her ses hun på vej ind på rådhuset.
Cecilie Sværke Priess er kommet op i det røde felt. Her ses hun på vej ind på rådhuset.
Foto: TV 2 Kosmopol

Hun fortæller søndag til TV 2, at der var en klar aftale om at holde hende anonym i sagen. Og at Frank Jensen med sin udtalelse til TV 2 News søndag inden krisemødet har brudt den aftale.

Cecilie Sværke Priess deltager også på aftenens krisemøde på rådhuset i kraft af hendes formandskab for DSU København.

Hør, hvad kommentatorerne tror, der kommer til at ske med Københavns overrborgmester i dette indslag sendt søndag klokken 18.15 på TV 2 Lorry.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik