S-ledelse får nye klager over Frank Jensen inden møde

Forud for et vigtigt krisemøde om Frank Jensen i Socialdemokratiet København er der til S-ledelsen indløbet anklager om nye krænkelsessager. DSU-formand i København er bekendt med otte nye sager.

Socialdemokratiets ledelse i København er blevet gjort bekendt med en række nye anklager om krænkelser begået af overborgmester Frank Jensen.

Det skriver Jyllands-Posten, som har set dokumentation for, at anklagerne er tilgået formand for Socialdemokratiet i København Jan Salling forud for aftenens afgørende krisemøde om Frank Jensens fremtid.

Formanden for DSU i København, Cecilie Sværke Priess, står nu frem og fortæller, at hun det seneste døgn er blevet gjort bekendt med en række nye sager, der drejer sig om Frank Jensen, og som styrker den mistillid, hun udtrykte til ham lørdag.

- Jeg fortalte i går, at jeg ikke længere har tillid til Frank Jensen som hverken overborgmester eller næstformand på baggrund af de afsløringer, der kom frem i Jyllands-Posten. Siden da har jeg fået en række henvendelser fra kvinder, som har haft lignende oplevelser med Frank. De ønsker at kontakte den advokat, som skal undersøge sagerne for Socialdemokratiet, siger Cecilie Sværke Priess til Jyllands-Posten. 

Flere af kvinderne ønsker at være anonyme for offentligheden, men de har altså gjort opmærksom på deres oplevelser over for partiet. Oplysningerne om nye anklager er nu viderebragt til den københavnske partiledelse.

quote Jeg er bekendt med i alt otte sager

Cecilie Sværke Priess, formanden for DSU i København

- De kvinder fortæller mig, at de vil kontakte advokaten, fordi de har oplevet episoder med Frank Jensen. Jeg er bekendt med i alt otte sager, hvor jeg ved, at de syv har besluttet at kontakte advokaten, og jeg ved, at nogle af dem allerede har kontaktet advokaten i dag. Seks af de syv er kvinder, som fortæller, at de har oplevet det på egen krop. Den sidste er en person, der har været vidne til episoder med flere kvinder, siger Cecilie Sværke Priess. 

Der er tale om både gamle og nye anklager rettet mod den magtfulde overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet.

- Der er tale om sager, som strækker sig helt fra slutningen af 1990’ erne og frem til 2019, fortæller Cecilie Sværke Priess.

Cecilie Sværke Priess er formand for DSU i København.
Cecilie Sværke Priess er formand for DSU i København.
Foto: DSU København

Frank Jensen afviser episode fra 2019

Jyllands-Posten kender til identiteten på den kvinde, som i 2019 har oplevet en krænkelse. Hendes navn og oplevelse er forelagt ledelsen i København, og Jyllands-Posten har præsenteret Frank Jensen for episoden og den pågældende kvindes navn.

Han afviser, at episoden har fundet sted.

quote Der har været en usund kultur, som jeg også selv har været en del af

Frank Jensen, overborgmester, København

Frank Jensen har ikke tidligere ønsket at stille op til interview med Jyllands-Posten om de konkrete sager og anklager, men til den seneste række af konkrete anklagepunkter siger han kort:

- Jeg er frygtelig ked af de kvinder, jeg krænket gennem mine 30 år i politik, siger han og henviser i øvrigt til det skriftlige svar, han fredag sendte til Jyllands-Posten, hvor han bl.a. skrev:

- Der har været en usund kultur, som jeg også selv har været en del af. De sidste år har vi været igennem en afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen adfærd op til overvejelse. Jeg har helt åbenlyst begået fejl.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik