Blev advaret mod Frank Jensen - sådan undgik ung socialdemokrat krænkernes lange arme

Frank Jensen var en af dem, Maja Højgaard blev advaret mod, da hun startede det politiske arbejde i Socialdemokratiet.

Maja Højgaard er læge og medlem af Socialdemokratiet.

Men hun er også kvinde, og hun måtte lære, hvordan hun kunne undgå nogle mandlige politikeres lange arme, da hun som ung socialdemokrat gik fra ungdomsorganisationen DSU til det politiske arbejde blandt 'de voksne' socialdemokrater.

- Når man er en yngre kvinde, er der forskellige måder, man kan komme ind i et parti på. Jeg var så heldig at kom ind i partiet via et meget stærkt netværk af kvinder. Jeg blev 'klædt på' så at sige, da jeg gik fra ungdomspartiet op i de voksnes rækker. Jeg blev advaret om, 'du ved godt det her findes, og dem her skal du holde øje med', siger Maja Højgaard til TV 2.

En af dem, Maja Højgaard fik besked på at holde øje med, var Frank Jensen. Maja Højgaard er tidligere medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, og hun var valgt i samme kreds som Frank Jensen, fortæller hun.

quote Frank Jensen viser sig jo at være det, man kunne kalde en vanekrænker. Han har ganske mange sager på samvittigheden af denne karakter

TV 2's politiske redaktør, Troels Mylenberg

Vanekrænker

Frank Jensen, der er borgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet, er flere gange i løbet af sin politiske karriere blevet anklaget for krænkelser, og i den forløbne uge kom nye anklager mod ham frem i Jyllands-Posten.

Derfor skal han senere søndag mødes med sit politiske S-bagland i København for at forklare sig. Samtidig er det advokatfirma, Socialdemokraterne har hyret til at undersøge den slags sager i partiet, sat til at undersøge de nye anklager.

- Frank Jensen viser sig jo at være det, man kunne kalde en vanekrænker. Han har ganske mange sager på samvittigheden af denne karakter, siger TV 2's politiske redaktør, Troels Mylenberg.

Har lært tricks

For Maja Højgaard blev det nødvendigt at lære, hvordan hun kunne undgå krænkelser.

- Man har lært sig nogle tricks til, hvordan man lige holder sig lidt på afstand af de mennesker, man er blevet advaret mod, siger Maja Højgaard.

Og et af de tricks brugte Maja Højgaard, når en af dem, der havde et dårligt ry, ville have en krammer.

- Når de læner ind for at få en krammer, stikker man hånden imellem, så der er en fysisk afstand, og så klapper man den anden på skulderen. Så er der en forpligtelse for den anden til at klappe igen, og så har man kontrol over, hvor hænderne er, siger Maja Højgaard.

- Man sætter sig ikke ved siden af dem, men de her mennesker har jo magt, så det nytter ikke, man gemmer sig nede bagest. Man går jo glip af noget magt ved at holde den afstand, siger Maja Højgaard.

quote Vi har en kultur, der jo har givet frit spillerum for dem med 'lange arme'

Maja Højgaard

Sexistisk kultur

Hun mener også, der har været en sexistisk kultur hos andre partier end Socialdemokratiet.

- Vi har en kultur, der jo har givet frit spillerum for dem med 'lange arme'. Når der er så frit spillerum, er det svært at stille noget op som enkeltperson. Nu gør vi så noget i fællesskab. Det tror jeg virker, siger Maja Højgaard.

Selvom Maja Højgaard var valgt i samme kreds som Frank Jensen, har hun aldrig stemt personligt på ham ved valg.

- Jeg har haft meget nemt ved at finde Socialdemokrater, som repræsenterede mig bedre, som havde et andet værdisæt end det her, siger Maja Højgaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik