Tidligere DSUér anklager Frank Jensen for seksuel krænkelse: "Jeg har skammet mig"

Frank Jensen er under anklage for at have seksuelt krænket en kvinde i 2012, og han undskylder nu episoden.

Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, bliver nu beskyldt for seksuel krænkelse.

Et tidligere medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, ved navn Maria Gudme har i avisen Jyllands-Posten fortalt om en krænkelsesepisode den 25. august 2012, hvor hun var organisationssekretær i Socialdemokratiet i København.

Efter et seminar tager hun med flere andre DSU’ere og socialdemokrater på værtshus med blandt andet Frank Jensen, der også er overborgmester på tidspunktet.

Her befamler Frank Jensen ifølge Maria Gudme hendes lår og forsøger at stikke sin hånd ind under hendes kjole, indtil en partifælle fra DSU beder Gudme gå med ham i baren.

Maria Gudme beskriver episoden således, at Frank Jensen først lægger hånden på hendes lår, og langsomt lader den glide op af hendes inderlår, hvilket gjorde hende meget utilpas.

Maria Gudme bekræfter det beskrevne forløb i Jyllands-Posten overfor TV 2.

- Jeg har skammet mig over at blive krænket efter episoden. Det har også fyldt noget i mit være i politik. Og derfor gør jeg det her, for at gøre op med, at kvinder, der har været udsat for krænkelse, de skammer sig, siger hun til TV 2.

- Tiden er slut for seriekrænkere

Partifællen, der ifølge Maria Gudme reddede hende fra Frank Jensens hånd, er i dag medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Og udover ham var også formand for Socialdemokratiet i København, Jan Salling, til stede.

De tog begge afstand til Frank Jensen den aften i 2012, siger Maria Gudme.

Jan Salling bekræfter også hændelsen skriftligt til Maria Gudme, skriver avisen. I en mail til blandt andre Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, klagede Maria Gudme 20. september i år over hændelsen dengang.

Og her var Jan Salling hurtig til at svare og beklage over episoden.

- Jeg er rigtig ked af, at det skete, og jeg vil gerne undskylde for, at det kunne ske i vores parti. Det er ikke en adfærd, der hverken dengang eller i dag er ok. På partiets vegne – undskyld Maria!!!, skriver han ifølge Jyllands-Posten.

Marie Gudme siger til TV 2, at hun sammen med et initiativ på tværs af partier ved navn 'En Blandt Os' vil sætte fokus på, at krænkelserne skal stoppe - men også, at man ikke skal presse kvinder til at stille sig frem offentligt.

- Men nu går jeg frem med mit navn og ansigt og sætter navn på krænkeren. Tiden er slut for seriekrænkere.

Frank Jensen undskylder

Overborgmester Frank Jensen har efter Maria Gudmes anklager erkendt at have været en del af en usund kultur og undskylder overfor hende i et opslag på Facebook.

Her skriver han, at der har været en usund kultur, og at han i høj grad har været en del af den selv.

- De sidste år har vi været igennem en vigtig og afgørende forandring, som også har gjort, at jeg har taget min egen opførsel op til overvejelse, skriver han.

Han siger dog også, at de kan have oplevet episoden forskelligt. Alligevel undskylder han, da han har overskredet grænsen.

- En episode fra sommeren 2012 omhandler en kvinde, der på daværende tidspunkt var ansat i SIK, og som efter et budgetseminar oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side. Det vil jeg gerne undskylde.

Frank Jensen har afvist at udtale sig til TV 2.

Har før været anklaget i medierne

Det er ikke første gang, at Frank Jensen ender i medierne efter at blive anklaget for seksuel krænkelse i festlig sammenhæng.

I 2004 skrev Se og Hør om en episode til en julefrokost, hvor en kvinde tre gange måtte fjerne Frank Jensens hænder fra hendes ben, som han ifølge hende rørte under bordet.

I december 2011 beskrev Ekstra Bladet, at Frank Jensen til en julefrokost havde slikket én kvinde i øret, én på halsen samt at have omklamret flere kvinder på dansegulvet, når de forsøgte at slippe væk fra ham.

I januar 2012 gik Frank Jensen ud og undskyldte for sin opførsel til julefrokosten og sagde, at det ikke var hans mening at overskride nogens grænser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik