Det skriver DR Nyheder.
- Det gør noget ved ens selvtillid, at en arbejdsgiver siger ja til et reelt ansættelsesforhold. Det kan godt være, at man ikke er helt klar til at løse alle arbejdsopgaver, men der er faktisk noget, man er så god til, at man kan få løn for det, siger jobcenterchef Maria Boye til DR Nyheder.
Forsøget er tilblevet sideløbende med en ny analyse fra Aarhus Universitet og den socialøkonomiske virksomhed Væksthuset, som konkluderer, at to år efter den første løntime er lidt over halvdelen af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere enten i fuldtidsjob eller i et lønnet arbejde i færre timer.
- Løntimer ser ud til at virke fantastisk godt. Analysen viser, at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som får nogle få timers ordinær beskæftigelse med løn, er i stand til at fastholde og endda udbygge timetallet. Umiddelbart ser det ret banebrydende ud, siger økonomiprofessor Michael Rosholm fra Aarhus Universitet til DR Nyheder.
Løntimer er løn for de timer, som en kontanthjælpsmodtager arbejder på ordinære vilkår i en virksomhed sideløbende med kontanthjælp. Det kan være alt fra én time til fuld tid.