Se den søde video: Elefantunge i ZOO har fået sit navn

Den lille hun-elefant unge, som blev født i sidste uge i Københavns ZOO har nu fået sit navn - inspireret af en flod i Thailand.

Og den lille elefants navn er... Chin. 

Midt om natten tirsdag den 20. februar kom ungen til verden, og nu godt en uge efter har den fået sit navn. Opkaldt efter en thailandskflod. 

-Tha Chin er en flod, der ligger i et smukt område i det centrale Thailand, siger Mads Bertelsen, zoologisk direktør i en pressemeddelelse:

- Vi har en lang tradition i ZOO med asiatiske elefanter, og vi har en nær tilknytning til Thailand, da flere af dyrene i tidens løb er givet som gaver fra den thailandske kongefamilie.

-Det er en rigtig nysgerrig lille elefant, der er i god trivsel. Alt går som det skal, og vi ser masser af herlig naturlig elefantadfærd, siger den zoologiske direktør.

 

Det er dyrepasserne, der tager tager sig af de store elefanter, som har været med til at finde det helt rigtige navn til den lille ny. 

-Det giver god mening, at det er dem, der skal arbejde tættest med dyrene, der får lov at finde navnet. Dog har vi klare rammer og betingelser for, hvorfor og hvordan vi i ZOO giver dyr navne, siger Mads Bertelsen. 

Dyr i ZOO skal ikke menneskeliggøres

Chin trives i elefantflokken, og det er typisk de større dyr i ZOO, som får et navn. 

Og det er der flere årsager til. 

Det er praktisk for alle de medarbejdere, der har kontakt med dyrene, så de kan genkende dem fra hinanden. Det vil typisk være dyrepassere og dyrlæger.

Når dyrene får et navn taler også ind i et større perspektiv i forhold til opmærksomheden på de geografiske områder, hvor dyrene kommer fra, og hvor bestandene mange steder er faldende.

quote -Tha Chin er en flod, der ligger i et smukt område i det centrale Thailand.

Mads Bertelsen, zoologisk direktør

Og så er det vigtigt, at navnene ikke leder tankerne hen på mennesker, da det ifølge den zoologiske direktør er vigtigt, at dyrene i ZOO ikke bliver menneskeliggjort. 

-Vi arbejder hver dag for, at dyrene lever under så naturlige betingelser som muligt i vores zoologiske have. Derfor er det også vigtigt, at deres navne leder hen på naturen og ikke på mennesker, siger Mads Bertelsen. 

Her er reglerne for navngivning af dyr

 • Navnet må ikke give anledning til antropomorfisme. Det må derfor ikke være et menneskenavn eller relatere til dyr kendt fra film, litteratur eller anden fiktion 

 • Dyret skal kun have ét navn. 

 • Dyret skal ikke have kælenavn(e) ud over sit rigtige navn. 

 • Navnet skal være mundret og nemt at udtale. 

 • Navnet skal bestå af max. tre stavelser. 

 • Navnet skal adskille sig tydeligt fra andre dyrenavne i flokken/gruppen. 

 • Navnet bør tage udgangspunkt i artens geografi, habitat, zoologi og/eller kulturhistorie. 

 • Navnet må ikke have en stødende betydning på andre sprog. 

Reglerne gælder uanset, hvilken dyreart der er tale om.

ZOO lavede en ny strategi for navnepolitik i 2015. Man kan derfor opleve, at dyr, der er ældre end fra 2015 kan have navne, der ikke lever op til nuværende politik. Dertil kommer, at der kan være dyr, der er ankommet fra zoologiske haver med en anden navnepolitik

Kilde: Københavns Zoo


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik