Se forvandlingen: S-tog får helt nyt look

Blandt meget andet får de ikoniske røde døre en helt ny farve, og indvendigt er der også lagt op til store forandringer.

En frisk ny og rød farve. Sortindrammede vinduer og grå døre, så det bliver lettere for svagtseende at finde frem til adgangen til togene.

I øjeblikket er de ikoniske røde S-tog ved at få en overhaling. Både inde og ude. Og de første tre hele togsæt er allerede klar.

- Vores S-tog kører hver eneste dag mange kilometer med passagerer, der skal frem, så togsættene trænger til en overhaling, så de er klar til at tage en tørn mere. Vi glæder os til at få togene sat i stand og håber, at vores kunder tager godt imod dem, siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff.

Hvert togsæt skal være ude af drift i cirka tre uger, før de er funklende klar. Først skal den nuværende folie, den yderste beklædning, tages af. Dernæst skal alle vognene i togsættet slibes, inden de bliver malet for til sidst at få en ny omgang folie, så det kan komme ud til københavnerne igen. Hele flåden af S-tog forventes at have været igennem turen ved udgangen af 2025.

- I første omgang er det udvendigt, vi sætter ind. Men vi vil i de kommende år også til at sætte S-togene i stand indvendigt. Helt tydeligt bliver det for kunderne, når vi skifter de blå farver ud med lysere farver. Så gradvist bliver de opdateret ind- og udvendigt, siger Charlotte Saltoft Kjærulff.

DSB forventer i år at færdigrenovere 21 S-tog, mens der i de kommende år vil blive renoveret 38 hvert år frem til 2025.

Sådan kommer S-tog til at se ud efter forvandlingen.
Sådan kommer S-tog til at se ud efter forvandlingen.
Foto: DSB

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik