Se listen: København atter kåret til verdens bedste by

Københavnerne har forelsket sig i sin egen by denne sommer. Og det er med god grund, mener verdenskendt livsstilsmagasin.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Og så til lidt ananas i egen juice…

Det internationale livsstilsmagasin Monocle har kåret København til verdens bedste by at leve i for fjerde gang siden 2007.

Et sprudlende kultur- og restaurantliv trods corona, rene havnebassiner, en god boligpolitik og et generelt stærkt samfundssind blandt byens borgere er blandt årsagerne til, at mediet har valgt at udråbe byen, som verdens bedste at bo i.

- Det er en stor ære for København igen at blive kåret som verdens bedste by at leve i, siger teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

Københavns teknik- og miljøborgmester glæder sig over, at København igen er kåret til verdens bedste by af livstilsmagasinet Monocle.
Københavns teknik- og miljøborgmester glæder sig over, at København igen er kåret til verdens bedste by af livstilsmagasinet Monocle.
Foto: TV 2 Lorry

Skulderklap

Ninna Hedeager Olsen er da heller ikke bleg for at koble Københavns genvunde titel sammen med sine egne - og resten af venstrefløjens - politiske mærkesager.

Verdens 10 bedste byer at bo i

1 . Købehavn

2. Zürich

3. Helsinki

4. Stockholm

5. Tokyo

6. Wien

7. Lisabon

8. Auckland

9. Taipei

10. Sydney

Kilde: Monocle

- Når vi bliver rost for vores boligpolitik og vores fokus på miljø, viser det, at det nytter noget at kæmpe for en hovedstad med flere almene boliger og en hverdag i byen, hvor grønne transportmidler bliver prioriteret over forurenende og støjende biltrafik. Titlen er et fornemt skulderklap, men også en påmindelse om, at vi skal blive ved med at kæmpe for et grønnere og et mere lige København, siger hun.

Magasin hylder ny metroring og Refshaleøen 

Monocle har årligt siden 2007 publiceret en rangliste over byer i verden med højest ”liveability” med undtagelse af sidste år, hvor det blev afblæst på grund af corona. Det er fjerde gang, at København topper Monocles liste – senest i 2014.

Monocle fremhæver desuden den nye metroring, samt den seneste udvikling af Refshaleøen med kulturelle og gastronomiske tilbud, som afgørende for, at København har kæmpet sig tilbage på førstepladsen.

De øvrige byer på top-fem er henholdsvis Zurich, Helsinki, Stockholm og Tokyo.
Nyheder

20161130-150128-4-5960x3979ma

Relæ-skaberen Kim Rossen er død: "Havde stor betydning for den danske madscene"

rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Det gamle København

Se billederne: Engang var København én stor parkeringsplads

Vis mere
rwtw

Flere etageejendomme evakueret: Røgudvikling kan skyldes kemikalier

20170419-125531-A-1920x1281we

Bip bip bip:
Nu kan en del københavnere blive vækket af larm endnu tidligere

Vis mere