Sille ville købe julemad til fem trængte familier. Nu har hun penge nok til at hjælpe 100

Sille Larsen havde slet ikke regnet med, at så mange ville reagere på hendes ønske om at hjælpe fem familier med julemaden. Nu kan hun hjælpe mange flere.

- Det er helt vildt overvældende, siger Sille Larsen. 

For mindre end en uge siden kunne TV 2 Lorry fortælle, at den 23-årige studerende tilbød julehjælp til fem familier i form at en indkøbspose fyldt med julemad. 

Det ville koste hende 2.500 kroner ud af egen lomme. 

Men siden da er det gået stærkt. 

- Efter artiklen var der på kun to dage kommet 43.000 kroner ind på kontoen fra folk, der gerne vil være med til at hjælpe, fortæller Sille Larsen til TV 2 Lorry.

Nu er tallet steget yderligere til 50.000. Det betyder, at hun er gået fra at kunne hjælpe fem familier til at kunne hjælpe 100 familier. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hvad får familierne?

Sille Larsen vil donere indkøbsposer fyldt med julemad til en værdi af 500 kroner per pose. Her kan du se, hvad de indeholder:

 • En hel and

 • 2 kg kartofler

 • 1 glas perlekartofler

 • 1 bøtte rødkål

 • Franske chips

 • Svesker/æbler

 • Grødris

 • Sødmælk

 • Kirsebærsovs

 • Mandler

 • Fløde

 • Vaniljestang

 • Mandelgave

 • Jule-småkager af en art

 • Juleslik

Sille Larsen vil tage højde for, at alle kan få gavn af posens indhold, så hvis man har allergi eller spiser vegansk/vegetarisk, så kan man skrive det til hende.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med det. Jeg troede, jeg ville få mange ansøgninger, fordi der er mange trængte familier, siger Sille Larsen og fortsætter: 

- Men jeg havde ikke regnet med, at folk ville vælge at bidrage. 

Nogle har endda skrevet, at de som familie har valgt ikke at give hinanden julegaver i år, da de i stedet vil bruge pengene på at støtte hendes projekt. 

- Der er så mange, der har doneret, at jeg nu kan give alle dem, der har ansøgt, en julepose. Det er en super dejlig følelse, siger hun. 

Bliver helt rørt

Siden donationerne begyndte at vælte ind, har Sille Larsen kontaktet både nødhjælpsorganisationer og supermarkedskæder for at finde nogen, der kan hjælpe med at facilitere det juleprojekt, der pludselig har vokset sig stort. 

Hun har indgået et samarbejde med landsorganisationen Menighedsplejen, da de har mulighed for at have donationerne stående på en konto, hvor de ikke indgår i organisationens egen julehjælp. På den måde har Sille Larsen heller ikke selv donationerne på sin private konto. 

- Jeg har ikke villet donere penge til en organisations julehjælp, for det er ikke det, folk har bidraget til, siger Sille Larsen. 

Hendes plan er stadig at udvælge fem trængte familier, som hun handler ind for af sine egne penge. 

De resterende juleposer skal hun nu finde ud af, hvordan hun uddeler. 

- Jeg skal have fundet et samarbejde med en supermarkedskæde, hvor jeg kan få alle varerne. Jeg tænker, at det bliver på bestilling, da der er nok ikke noget supermarked, der har 100 ænder liggende, siger Sille Larsen:

- Og så håber jeg, at folk kan hente deres poser i den nærmeste kirke. Det er det, jeg arbejder ud fra lige nu. 

Den opbakning, hun har fået for sit projekt, betyder meget for hende, fortæller hun. 

- Min far er meget stolt og synes, det er flot af mig. Det samme synes min mor og farmor og farfar. Men den ros og opbakning, jeg har fået fra folk, jeg ikke kender, betyder også ret meget, siger Sille Larsen og fortæller, at nogen endda har kaldt hende "julens engel":

- Jeg bliver helt rørt, når jeg læser de kommentarer. 

Et stort arbejde

Hos Røde Kors oplever man i år, at der er flere familier, der søger julehjælp. Organisationen forventer at uddele julehjælp til 20.000 familier i år, hvilket er omkring 5.000 mere end i 2021. 

Men ligesom Sille Larsen mærker Røde Kors også, at flere danskere ønsker at støtte julehjælpen. 

- Vi kan mærke en rørende og enorm stor opbakning. Der er en stor givevilje, og det er vi rigtig taknemmelige for, siger Morten Jørgensen, der er chef for fundraising i Røde Kors, til TV 2 Lorry. 

Han fortæller, at de i stigende grad ser initiativer som Sille Larsens, og dem byder de velkomne. 

- Vi kan godt lide, at folk engagerer sig og vil gøre en personlig forskel. Det så vi også tidligere i år, da krigen brød ud i Ukraine, hvor der også var en enorm lyst til at hjælpe, siger han. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Vil du hjælpe Sille?

Hvis du har lyst til at hjælpe med Sille Larsens juleprojekt, eller vil du ansøge om en julepose, kan du kontakte hende på mail: sille.larsen@hotmail.com

Hun mangler særligt folk, der kan transportere juleposerne til de trængte familier.

Hvis du har lyst til at donere til hendes projekt, kan du sende et beløb på mobilepay til Menighedsplejens nummer: 30206. Husk at skrive "Silles julehjælp" i beskrivelsen.

Morten Jørgensen fortæller, at danskere altid har været meget gavmilde til at hjælpe de mennesker, der har mindst.

- Vi tror, at mange danskere i år har set det øgede behov for hjælp og gerne vil give en hånd med, siger han. 

Han tænker, at Sille Larsens initiativ er et udtryk for, hvordan mange danskere har det. 

Det ser han ikke noget negativt i. Han tilføjer dog, at det kan være et stort arbejde, når initiativet får vokseværk. 

- Nogen gange kan man blive overvældet over, hvad det rent faktisk kræver at lave sådan en indsats, og hvordan man håndterer den enorme efterspørgsel, der kommer. Men vi kan godt lide, at danskerne engagerer sig. Det er også med til at sætte fokus på de behov, der er, siger Morten Jørgensen. 


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik