Spidskandidat vil gøre op med spilreklamer i byen

Det skal være slut med spilreklamer i bybilledet for at skærme især unge, lyder det fra SF i København.

Det skal være slut med at reklamere for spil og betting i Københavns Kommune, hvis det står til SF's spidskandidat Sisse Marie Welling. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen drejer det sig især om reklamespots ved busstoppesteder, togstationer og i metroen, da mange mennesker dagligt passerer disse steder.

Forbuddet skal forhindre, at unge mennesker eksponeres for reklamerne, der har til formål at lokke brugere ind på hjemmesiderne der tilbyder alt fra digitale casino-spil til sportsvæddemål.

- De unge har en skrøbelig økonomi i forvejen, så der skal ikke meget til at vælte læsset. Det er en rigtig dårlig start på voksenlivet at starte i RKI med en stor gæld, der skal afbetales. Som mulig kommende ungdomsborgmester mener jeg, vi skal undgå at bombardere unge med de her reklamer for spil og betting, siger Sisse Marie Welling (SF).

Stigende problem for de unge

Sisse Marie Welling har onsdag besøgt Forbrugerrådet Tænk og gældsrådgivningen. Organisationen har i perioden 2016-2019 oplevet en stigning i antallet af rådgivningsforløb på 47 procent. 

I opgørelsens seneste år var 12 procent af de i alt 3187 personer, der modtog rådgivning i alderen 18-30 år.

Samtidig viser tal fra Ludomani.dk, at andelen af ludomaner der er under 25 år fra 2009 til i dag er steget fra 7 procent til 48 procent. 

- Vi har jo et forbud mod reklamer for tobak, så jeg kan sagtens se, at vi kan stille krav om de her vanedannende spil og reklamer for betting, som i visse tilfælde efterlader folk i stor gæld og i situationer, der er troligt svære at komme ud af, siger Sisse Marie Welling (SF).

Borgerforslag er også stillet

Den 18. oktober fortalte TV 2 Lorry om Mette Bondo Harders, der har startet en underskriftindsamling med netop det formål at forbyde reklamer for spil i det offentlige rum.

En beslutning hun tog, efter at have stødt på en reklame for online betting i Nørreport.

Reklamen provokerede hende, fordi hun mener den kan friste de forkerte.

- Jeg har kendt mennesker, som har fået ødelagt deres liv af gambling, og så skal jeg møde det her i bybilledet. Jeg synes ikke, det er i orden, sagde hun dengang til TV 2 Lorry.

Borgerforslaget er dog stadig langt fra de 50.000 underskrifter, der kræves for at Folketinget skal drøfte sagen. Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik