Stor politiaktion i flere politikredse efter mulig snyd med højhusbyggeri på Amager

I forbindelse med efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag har Københavns Politi onsdag ransaget kontorer flere steder i landet.

En sag om mulig dokumentfalsk på et stort byggeri i København har onsdag udløst en koordineret politiaktion flere steder i landet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den store politiaktion har både fundet sted i København, Rødby og i Viborg og kommer på baggrund af en politianmeldelse mod byggefirmaet bag et stort byggeri i København.

Anmelderen er Københavns Kommune, oplyser politiet.

- Vi efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Det er som led i den efterforskning, at vi i dag har udført en større ransagningsaktion, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel. 

TV 2 Lorry har tidligere dækket, at byggeriet Bryggens Bastion skyder op på Amager.

Ifølge Ekstra Bladet er der tale om byggeriet af et 23 etager og 86 meter højt højhus på Amager.

Efter en whistleblower hævdede, at betonen i fundamentet ikke havde den styrke, som var påkrævet for byggeriet, blev en undersøgelse af betonen foretaget af Teknologisk Institut.

Den viste, ganske rigtigt, at der var fusket med fundamentet, og at betonen ikke havde den påkrævede styrke.

Siden blev entreprenøren Bach Gruppen, som står bag byggeriet for kommunen, politianmeldt, og i dag er deres adresser også blevet ransaget på grund af mistanke om dokumentfalsk i forbindelse med byggeriet kaldet "Bryggens Bastion".

I alt er 13 personer afhørt i sagen.

- Det er selvfølgelig en sag, som vi tager yderst alvorligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter, siger Jesper Beuschel. 

Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Det skandaleombruste højhus ligger på Islands Brygge.
Det skandaleombruste højhus ligger på Islands Brygge.
Foto: Christina Gerion - TV 2 Lorry

Entreprenør: "Vi samarbejder fuldt og helt"

Bach Gruppen skriver til Ritzau, at efterforskningen er rettet mod datterselskabet BG Beton. Selskabet understreger, at det selv i august iværksatte en omfattende intern undersøgelse af datterselskabet.

Undersøgelsen, der ifølge Bach Gruppen foretages af eksterne uafhængige eksperter, "skal afdække mistanke om snyd med fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med en leverance af beton til et byggeri i 2018".

- Vi samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen, som vi naturligvis tager meget alvorligt, udtaler Martin Rasmussen, juridisk direktør hos Bach Gruppen, i mailen.

- Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået, og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik