Svensk politiker efter resultatløst møde om Lynetteholm i Riksdagen: "Vi bliver nødt til at agere"

Den svenske regering gør ikke nok for at presse den danske regering til at stoppe dumpningen af slam i Øresund, siger Riksdagsmedlem Niels Paarup-Petersen efter et møde i den svenske Riksdag.

Den svenske regering gør ikke nok for at presse den danske regering til at stoppe dumpningen af slam i Øresund.

Sådan lyder det fra Niels Paarup-Petersen, der er medlem af den svenske Riksdag for Centerpartiet efter et seminar om Lynetteholm i Stockholm.

Vi bliver nødt til at agere

- Det er for passivt. Dumpningen er gået i gang, og så kan man ikke nøjes med at følge det længere, så bliver man nødt til at gå ind og agere, siger Niels Paarup-Petersen til TV 2 Lorry efter mødet.

Han mener ikke, de miljømæssige påvirkninger af dumpning af slam - såkaldt gytje - er blevet belyst ordentligt, og derfor havde han håbet på, den svenske regering nu ville have blandet sig. 

Samtidig kritiserer han placeringen af slammet. Det sker nemlig i den del af Øresund, der er længst væk fra Danmark og tæt på naturbeskyttede områder.

I Sverige var det her aldrig blevet tilladt

- Hvis det her var Natura 2000-område på svensk grund, så var det her ikke blevet tilladt. Men nu vil man ikke engang snakke med den danske regering om det. Det, synes jeg, er meget mærkeligt, siger Niels Paarup-Petersen.

Natura 2000-områder er naturbeskyttelsesområder udpeget for at beskytte bestemte arter og naturtyper.


Men selvom den svenske regering altså ikke gør noget nu for at stoppe dumpningen af slam, så giver den svenske politiker ikke op. 

- Jeg kommer til at fortsætte med at lægge pres på regeringen i alle de former, man kan, siger Niels Paarup-Petersen til TV 2 Lorry.

Kort nyt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik