Udsolgt i Parken og rekordmange til DHL: 70.000 mennesker samles på Østerbro i aften

Københavns Politi, FC København og Sparta Atletik & Løb forbereder sig på en begivenhedsrig men travl onsdag aften.

En udsolgt Champions League-kamp i Parken og et udsolgt DHL-løb i Fælledparken gør, at der onsdag aften vil være samlet lige knap 70.000 mennesker i området på Østerbro i København. 

- Det her er vores største dag nogensinde i DHL's historie, så udover at vi selv har skullet stramme vores egen logistik op til at håndtere de ekstra deltagere, har vi lige en fodboldkamp oveni, siger Lars Nissen, eventchef hos Sparta Atletik & Løb, der står bag DHL, til TV 2 Kosmopol: 

- VI har selvfølgelig talt meget med Parken og politiet og har lagt nogle planer for, hvordan det skal forløbe. 

Ifølge FC København, der onsdag aften skal spille en afgørende Champions League-kamp mod det polske hold Rakow Czestochowas, er det første gang, de kan melde udsolgt til en europæisk kvalifikationskamp i Parken. 

De store arrangementer gør, at Østre Allé bliver lukket for biltrafik, og Sparta Atletik & Løb er klar til at guide fodboldfans uden om Fælledparken, så de ikke vader ind midt i motionsløbet. 

- Hvis der er for mange fodboldfans, der forvilder sig ind i vores arrangement, har vi også en plan for, hvordan det skal tackles, siger Lars Nissen.

Politi til stede

Københavns Politi oplyser til TV 2 Kosmopol, at de er opmærksomme på begge arrangementer, som de forventer vil give nogle trafikale udfordringer i området. 

- Vi kommer til at være til stede begge steder, så både motionisterne i Fælledparken og tilskuerne i Parken kan få sig en hyggelig aften, skriver ledende politiinspektør i Københavns Politi, Peter Dahl, i en mail til TV 2 Kosmopol. 

Da arrangementerne starter forskudt af hinanden, regner Sparta Atletik & Løb dog ikke med, at deres deltagere vil være så plagede af fodboldkampen. 

- Vi starter noget før fodboldkampen, så vores deltagere kommer noget før. Og når de går hjem, er kampen faktisk i gang, så der vil være mange af vores deltagere, der ikke vil mærke så meget til det, siger Lars Nissen. 

Både Sparta Atletik & Løb, FC København og Københavns Politi anbefaler aftenens deltagere at lade bilen stå derhjemme og ankomme med offentlig transport, hvis man ikke har mulighed for at gå eller cykle. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik