Voldsom udvikling: Demonstranter slås med politiet

Aftenens demonstration på Rådhuspladsen i København har udviklet sig til voldsomme sammenstød.

Aftenens demonstration på Rådhuspladsen i København har udviklet sig til uroligheder. Ifølge flere fotografer på stedet, er de demonstrerende begyndt at slås med politiet. 

Det sker efter demonstranter kastede kanonslag efter politiets vogne.

Ifølge TV 2s reporter på stedet forsøgte de fremmødte demonstranter at bevæge sig ned ad Strøget, efter en håndfuld taler på selve Rådhuspladsen. Cirka 50 meter nede af Strøget blev gruppen på et par hundrede mennesker, stoppet af kampklædt politi, der havde afspærret handelsgaden med salatfade.

- Vi er ikke klar over, hvor de vil hen, men vi følger dem selvfølgelig tæt. 19. december så vi jo, at der blandt andet også var en gruppe af uromagere, der opførte sig helt uacceptabelt, hvilket vi ikke tolererer denne gang. Så vi lige så spændte på, hvor de skal hen, fortæller Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Demo men in black
Foto: Local Eyes

Mødet mellem demonstranter og politi resulterede i et sammenstød, hvor de sortklædte demonstranter affyrede kanonslag, smed fakler og kastede øldåser mod politiet, som svarede igen med at trække deres stave.

TV 2s reporter fortæller, at demonstrationen nu er vendt om og i stedet bevæger sig ned ad Vesterbrogade, mens de råber 'Frihed for Danmark - vi har fået nok'.

Ifølge Københavns Politi er der to anholdte ved denne demonstration.

Protest mod coronarestriktioner

Demonstrationerne, som er lovligt anmeldt, er angiveligt en protest mod de restriktioner, der er indført for at dæmme op for coronapandemien.

Folkene bag kalder sig frihedskæmpere og skriver på Facebook:

- Vi mødes på gaden for frihed......!! Vi går march for og med, hele og ALLE i Danmark. Vi er Danmarks børn! Uanset år, overbevisning og holdning, fra alle landets hjørner marcherer vi med vågne øjne. VI GÅR FOR DANMARKS FRIHED!


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik