Firmaer tror, de leverer til kommunen: Nu advarer politiet mod ny type svindel

Flere svindlere bestiller nu varer i kommuners navn – leverandører bør tage deres forholdsregler, lyder det fra politiet.

En ny type svindel rettet mod leverandører, får nu Midt- og Vestsjællands Politi til at advare firmaer, der leverer varer til kommuner, om at være på vagt over for en ny type af svindel.

quote Man bør overveje at ringe tilbage til den pågældende kommune og sikre sig, at de rent faktisk står bag bestillingen

Rasmus Jensby, politikommissær, Midt- og Vestsjællands Politi.


Helt konkret tager svindlerne kontakt til leverandører af eksempelvis cykler, industrivaskemaskiner og byggematerialer og bestiller dem i en kommunes navn og opgiver kommunens EAN-nummer.

Varerne bliver typisk bestilt til levering ved en af kommunens ejendomme, hvor svindlerne så tager imod og kører væk med dem.

Og det er den her fremgangsmåde, man har set flere tilfælde af for nylig, oplyser politikommissær Rasmus Jensby ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har modtaget flere anmeldelser de seneste uger . Derfor bør man som leverandør tage sine forholdsregler, hvis man gerne vil undgå at blive snydt

Kan fifle med telefonen

- Man bør overveje at ringe tilbage til den pågældende kommune og sikre sig, at de rent faktisk står bag bestillingen. Man skal i den forbindelse være opmærksom på, at svindlerne kan fifle med telefonen, så det ser ud som om, at de ringer fra kommunens nummer, uden at de gør det, siger Rasmus Jensby i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestsjællands Politi har efterforsket den nye type af kriminalitet og foretog mandag anholdelse i to forskellige sager.


To mænd blev anholdt, da de stod og ventede ved en børneinstitution i Herfølge efter at have bestilt vaskemaskiner for i alt 76.000 kroner.

Samme dag fik politiet også et tip om, at en lastbil forsøgte at afhente en palleløfter hos et firma efter at have bestilt den i en kommunes navn. Politiet kørte til stedet og anholdt føreren af lastbilen, inden han nåede at få varer udleveret.

- Alle tre personer er nu sigtet og afhørt. Det er vores indtryk, at de har været muldyr og blot lavet det praktiske arbejde, mens andre kriminelle har planlagt svindlen og gennemført bestillingerne. Det er dem, vi nu retter vores efterforskning mod, siger Rasmus Jensby.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik