Unge køber ind for ældre i coronatiden

Når de ældre i Karlemoseparken skal blive inden døre og ikke kan komme på indkøb, springer de unge i området til for at hjælpe.

I disse tider med coronavirus kan det svært for ældre at få ordnet indkøb af dagligvare, da de som gruppe især bliver opfordret til at isolere sig fra omverdenen for at passe på helbreddet.

Det problem er man også opmærksom på i boligområdet Karlemoseparken i Køge.

Derfor har man oprettet en såkaldt indkøbspatrulje til at hjælpe de ældre beboere, som ikke kan komme ud og købe ind.

Det fortæller Özcan Tecer, der er projektleder i Boligselskabet Sjælland, som administerer Karlemoseparken.

- Det er et projekt, vi har sat i gang i forhold til, at vi har beboere i området, som ikke har mulighed for at tage ud at handle. Lige nu er vi i en tid, hvor de er endnu mere udfordret end normalt på grund af helbreddet, siger han til TV 2 Lorry.

Unge handler med ladcykel

Indkøbspatruljen består af to unge mennesker, som bor i området og tjener lommepenge ved at gå på indkøb for ældre beboere.

Indkøbene må max. være for 300 kroner per gang og de unge må højest sendes ud til to forskellige suppermarkeder per indkøb. Boligselskabet har sørget for cykler med lad, som de kan bruge til de indkøbte vare.

Tidligere har man haft kørt projektet kun for ældre, der havde gangbesvær, men det nuværende blev sat i søen for bare en uge siden og første gang var i torsdags.

- Vi fik besked om, at beboerne ikke havde mulighed for selv at tage ud at handle, så vi satte det hurtigt i gang - der gik måske tre dage, siger Özcan Tecer.

Indkøbspatruljen.
Indkøbspatruljen.
Foto: Jobplaneten

Dejligt at gøre en god gerning

Hjælpen finder sted hver tirsdag og torsdag fra klokken 16 til 18, hvor de unge får en SMS om hvilke beboere, der gerne vil have købt ind. De tager så ud til beboeren for at hente indkøbsseddel og penge.

En af dem, der er en del af indkøbpatruljen, er 15-årige Sahra Dizdar.

- Grunden til, at jeg rigtig gerne ville have arbejdet, er, at jeg synes, jeg gør en god gerning, og så at jeg kommer til at snakke med de gamle mennesker. De bliver glade for, at man hjælper dem, og det er det vigtigste, siger hun.

Hun får 54 kroner i timen for købe ind for de ældre i Karlemoseparken - en arbejdsform som hun synes er rigtig hyggelig og godt kan lide.

- Den ene gang, jeg har været ude indtil videre, som var for en ældre dame, der blev hun rigtig glad. Hun gav endda drikkepenge, så det var rigtig sødt af hende. Vi snakkede lidt sammen, og hun så meget glad ud. Hun sagde, at det var en rigtig god gerning af os unge, at vi vil hjælpe dem, siger Sahra Dizdar.

Sahra Dizdar er den ene af to unge, som er en del af den nye indkøbspatrulje i Karlemoseparken.
Sahra Dizdar er den ene af to unge, som er en del af den nye indkøbspatrulje i Karlemoseparken.
Foto: Privat

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik