Dine skattekroner: Forgyldte borgmestre skulker fra møder

En række politikere møder ikke op til mere end hver tredje bestyrelsesmøde, til trods for at de modtager vederlag på mange tusinde kroner for arbejdet.

Det kan være en god forretning for lokalpolitikere at sidde i bestyrelsen i de lokale selskaber.

Her kan de nemlig hæve vederlag for op mod 100.000 kroner årligt, og så er det åbenbart underordnet om man møder op. 

I hvertfald kunne DR P4 København igår berette, at en række politikere melder fra til mere end hvert tredje bestyrelsesmøde. 

Blandt andet Jørn Bjørn Jensen fra Socialdemokraterne, der har modtaget 79.000 kroner for bestyrelsesarbejdet i Vestforbrændingen og Centralkommunernes Transmissionsselskab, men kun mødt op til 60 procent af møderne. 

- Jeg er ærgerlig over det, men når man er fritidspolitiker, har familie og et fuldtidsarbejde, så har det i nogle tilfælde ikke været muligt. Det har været rådhusarbejde eller mit fuldtidsarbejde, der er kommet i vejen, sagde han til TV 2 Lorry. 

Han er dog ikke den eneste. 

Også Køges borgmester Flemming Christensen fra Konservative har en mildest tal ringe fremmødestatistik. 

Han modtog 15.000 kroner for at sidde i bestyrelsen for Væksthus Sjælland i 2015, men alligevel meldte borgmesteren fra til alle fire bestyrelsesmøder. 

- I to tilfælde er det faldet sammen med økonomiudvalgsmøder i Køge Kommune, i et andet tilfælde var det et ministerbesøg, som jeg også skulle være med til, og endelig var der er arrangement, hvor jeg skulle åbne en konference, forklarer Flemming Christensen til P4 København. 

Han mener ikke, det er et problem at  modtage honorar og samtidig stille op til nul møder. 

- Vi holder jo stadig møder og forbereder os på de mener, som skal op i bestyrelsen. Så der ligger stadigvæk et arbejde i det, siger han. 

Også Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune Pia Allerslev (V) har tjent cirka 40.000 kroner på sit bestyrelsesarbejde i Copenhagen Capacity, men i perioden meldt afbud til fire af syv bestyrelsesmøder. Hun har derudover ikke deltaget i et eneste af de tre møder, som er afholdt i år. 

Pia Allerslev skriver i en mail til DR P4 København, at det er hendes arbejde i Børne- og ungdomsudvalget og to arbejdsrejser, der er skyld i hendes afbud. 

TOMME POLITIKER-STOLE VED BESTYRELSESMØDER

DR P4 København har fået aktindsigt hos 25 forsyningsselskaber. 
 Her fremgår det, at en række politikere melder fra til mere end hvert tredje bestyrelsesmøde.
Det sker til trods for, at de får vederlag på mellem 15.000 og 125.000 kroner.

Og i bestyrelsen for den nye multihal i Ørestad, Royal Arena, er der også problemer. 

Københavns Kommune har investeret 325 millioner kroner i byggeriet og har to poster i arenaens bestyrelsen. Tommy Petersen fra Radikale Venstre og Rikke Lauritzen fra Enhedslisten. 

Fra januar 2015 til midten af september i år har de hver tjent omkring 185.000 kroner, men i samme periode har Tommy Petersen meldt afbud til fem af 13 møder, mens Rikke Lauritzen har meldt fra fire gange. 

- Det var et uheldigt år for mig i 2015, og siden har jeg heller ikke haft noget fravær udover et enkelt tilfælde af sygdom her i 2016, forklarer Rikke Lauritzen til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik