Robotter er rykket ind på hospitalsgangene: Kan selv tage elevatoren

Robotter skal overtage det tunge slæb på hospitalet.

Robotterne flytter ind. Nu også på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Den nye logistikrobot kan selv køre plastre, forbindinger og andre sterilvarer rundt på afsnittene. 

Den klarer både døre og elevatorer uden hjælp fra mennesker. Og når den har afleveret varene det rigtige sted, finder den selv tilbage til sterilcentralen, hvor den kan blive fyldt op med varer igen.

Se robotten køre rundt på egen hånd. 

Fremtiden kan blive flyvende

Formålet med den nye robot er at forbedre arbejdsmiljøet ved at fjerne det tunge arbejde, som det er at skubbe vognene rundt og i stedet frigøre ressourcer til mere patientnært arbejde.

Udover det praktiske arbejde, kan robotten også bidrage til viden om, hvordan robotteknologi i højere grad kan bruges på hospitalet.

quote Vi ser jo nede i stueetagen kører der førerløse busser. Nu har vi logistikrobotter her. Jeg tror, at sådan noget som droneteknologi vil også vinde frem inden for hospitalsverdenen i fremtiden.

 

Men er der nogen, der mister deres arbejde, når robotten rykker ind?

- Vi har ingen intentioner om, at nogen skal miste deres arbejde. Det med at frigøre ressourcer betyder, at vi skaber nye opgaver, understreger Johnny Lyngård Petersen, der er driftschef på Sjællands Universitetshospital. 

Så er spørgsmålet blot: Hvad bliver det næste? 

- Vi ser jo nede i stueetagen, at der kører førerløse busser. Nu har vi logistikrobotter her. Jeg tror, at sådan noget som droneteknologi også vil vinde frem inden for hospitalsverdenen i fremtiden, spår Johnny Lyngård Petersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik