22-årig slog sin egen spidskandidat: "Jeg var lidt i chok"

De Radikale i Frederikssund fik kun ét mandat i Frederikssund Byråd. Det gik til den 22-årige Maria Katarina Nielsen, som slog sin egen spidskandidat.

22-årige Maria Katarina Nielsen stod som nummer fire på Radikale Venstres liste i Frederikssund. Hun er nyopstillet kandidat og havde ikke videre forventet at skulle tage en af de i alt 23 pladser i Frederikssund Byråd.

Men da valgresultatet tikkede ind tirsdag nat omkring kloken to, stod det klart, at den unge kandidat havde fået nok stemmer til at få den ene mandatplads, som Radikale Venstres stemmetal berettigede dem til. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

quote Klokken var 02, og jeg havde egentlig overvejet at gå hjem, for vi havde ligesom fejret mandatet, men så ville mange jo pludselig snakke med mig, det var ret vildt.

Maria Katarina Nielsen, nyvalgt byrådsmedlem i Frederikssund, Radikale Venstre

Maria Katarina Nielsen fik i alt 139 personlige stemmer, og da partiets spidskandidat, Andreas Ryge, kun fik 103 stemmer, bliver det den 22-årige kandidat, som de næste fire år skal kæmpe for de Radikale i Frederikssund Byråd.

- Jamen jeg var lidt i chok. Jeg sad i partiets forhandlingslokale og fulgte med, da jeg fik en besked om, at jeg nok lige skulle komme op i byrådssalen. Der så vi bare listen og blev alle vildt overraskede. Klokken var 02, og jeg havde egentlig overvejet at gå hjem, for vi havde ligesom fejret mandatet, men så ville mange jo pludselig snakke med mig, det var ret vildt, siger Maria Katarina til Frederiksborg Amts Avis.

Smidt direkte ind i forhandlingerne

Tidligere på valgaftenen stod det klart, at Radikale Venstre, ellers været ude af Frederikssund Byråd de sidste otte år, fik ét mandat. Og da 22-årige Maria Katarina Nielsen fik at vide, at mandatet var hendes, skulle hun pludselig tage del i konstitueringsforhandlingerne.

quote Det var en ret vild oplevelse, når man aldrig har prøvet det før.

Maria Katarina Nielsen, nyvalgt byrådsmedlem i Frederikssund, Radikale Venstre

- Da mandatfordelingen lå klar, gik de i gang med at forhandle med det samme, så på det her tidspunkt havde de allerede været i gang nogle timer, hvor det helt naturligt var Andreas Ryge, der var med, men så skulle jeg pludselig med, og det var en ret vild oplevelse, når man aldrig har prøvet det før, siger Maria Katarina Nielsen, som til dagligt bor med sin familie i Frederikssund, men studerer samfundsfag på Københavns Universitet.

Forhandlingerne gjorde, at det nyvalgte radikale byrådsmedlem først var hjemme klokken otte om morgenen. Og det var en begivenhedsrig nat for den unge kandidat.

- Der var to overraskelser i det. Bare det at få et mandat var en kæmpe overraskelse for os i partiet, og så var det naturligt, at det var spidskandidaten Andreas Ryge, der fik pladsen, så da det var mig, var det bare en endnu større overraskelse, men en glædelig en, siger Maria Katarina Nielsen, som glæder sig til at komme i gang med byrådsarbejdet.

Valgresultatet fra Frederikssund.
Valgresultatet fra Frederikssund.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik