Ukendt S-kandidat blev kun overgået af Frank Jensen

Det nyvalgte byrådsmedlem Marcus Vesterager får næstflest stemmer blandt socialdemokraterne i København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med 30.637 personlige stemmer er den københavnske overborgmester Frank Jensen vælgernes absolutte favorit. 

Men den næste socialdemokrat på listen, der har været en slemmesluger, er den ukendte unge mand ved navn Marcus Vesterager, som med 2523 stemmer, kun er overgået af Frank Jensen blandt socialdemokraterne i København. 

quote Hvis jeg vidste, hvorfor det er lykkes, så tror jeg, at rigtig mange ville gøre det samme. Men vi har åbenbart ramt rigtigt med profilen.

Marcus Vestager, København, Socialdemokratiet 

- Det er meget urealistisk. Jeg tror, at det stille og roligt er ved at gå op for os, men at det ville gå så godt, det havde vi slet ikke regnet med, sagde han til TV 2 Lorry, da stemmerne endnu ikke var talt færdigt. 

Den 26-årige socialdemokrat stillede op for første gang, men på trods af det, opnåede han alligevel at få stort set lige så mange stemmer som eksempelvis Venstres spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaad, som står til at få en borgmesterpost. Cecilia Lonning-Skovgaards personlige stemmetal endte på 2592. 

Den unge socialdemokrat er dermed den politiker i København, der har fået tiende flest stemmer. Det skriver Ritzau. 

Takke-tale på Facebook 

Onsdag aften brugte 26-årig Marcus Vestager sin egen Facebook-side til at takke for alle de personlige stemmer, som han har fået i København. 

-2523 GANGE TAK!

- Lige nu er jeg helt overvældet over at så mange københavnere har vist mig den tillid, og sat deres kryds ud for mit navn, skriver han på Facebook. 

 
 
Foto: Foto fra Facebook

 

Brugte opsparing på kampagnearbejde

Marcus Vestager har umiddelbart ikke en decideret opskrift på, hvad der skal til for at få så mange mennesker til at sætte krydset ved ens navn. 

- Hvis jeg vidste, hvorfor det er lykkes, så tror jeg, at rigtig mange ville gøre det samme. Men vi har åbenbart ramt rigtigt med profilen, siger han til Ritzau. 

Men det har heller ikke været helt let for den unge politiker. Hverken tid - eller pengemæssigt. Det er ikke gratis at føre valgkamp. Derfor har Marcus Vesterager ifølge Ritzau brugt sin opsparing og masser af hjælp fra venner og bekendte. 

- I starten var det udelukkende mine venner og bekendte, som førte valgkamp for mig, men der kom lige pludselig folk ind, som jeg ikke selv kendte, fordi de gerne ville støtte op om projektet. Så det bredte sig meget, fortæller han.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Københavnerbænke skal til new York

Særlig udstilling om Danmark: Ikoniske københavnerbænke har kurs mod New York

Vis mere
FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Royal Run

Person fik hjertestop under Royal Run

Vis mere