54-årig mand anholdt for drabet på læge i Tisvildeleje

58-årige Charlotte Asperud blev slået ihjel natten til 30. april. Nu har politiet anholdt mistænkt drabsmand.

Opdateret d. 20. januar: Vi har fjernet billedet af den dræbte

Nordsjællands Politi har anholdt en 54-årig mand med adresse i Hørsholm og sigtet ham for drabet på den 58-årige Charlotte Asperud fra Tisvildeleje.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Manden blev anholdt mandag eftermiddag.

Hvad der præcist førte til anholdelse af manden, ønsker Nordsjællands Politi ikke at oplyse forud for grundlovsforhøret.

Drabet på Charlotte Asperud skete natten til den 30. april, hvor en mand brød ind i hendes bolig på Aspevej, mens hun lå og sov. 

Den 54-årige, som i forvejen er kendt af politiet, har ikke ønsket at udtale sig til politiet. Ved et grundlovsforhør mandag formiddag ved Retten i Helsingør kom det frem, at han både er sigtet for røveriforsøg og manddrab. Det skriver Ritzau.

Ifølge sigtelsen skulle gerningsmanden forgæves have forsøgt at røve lægen, hvorefter han slog hende 19-20 gange i hovedet med en genstand, der ifølge anklagemyndigheden meget vel kunne være et koben. Et døgn senere døde Charlotte Asperud af sine kvæstelser.

Den sigtede nægter sig skyldig. 

Nordsjællands Politi har efterforsket sagen intensivt og har undervejs fået mange henvendelser fra borgere, som har ønsket at hjælpe med oplysninger til sagen.

Politiet har tidligere offentliggjort en lydfil, hvor gerningsmandens stemme kan høres i minutterne op til drabet. 

Det førte til adskillige henvendelser fra borgere. Den 10. maj fortalte Nordsjællands Politi således til TV 2 Lorry, at de havde fået omkring 75 henvendelser.

- Jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, som har henvendt sig med store og små tip. Vi er meget taknemmelige for, at borgerne på den måde bakker op om vores arbejde, siger politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

 

TV 2 Lorry har tidligere dækket den makabre sag fra Nordsjælland, hvor en 58-årig kvinde afgik ved døden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik