Skraldefest: Her kan du hente skrald i stedet for at smide det ud

Genbrug er populært som aldrig før, og derfor åbner flere genbrugspladser også op for klunsning i containerne.

Normalt kører man på genbrugspladsen for at tømme traileren. Men søndag eftermiddag kunne man i Kirke Såby, vest for Roskilde, i stedet fylde den op med gode fund fra containerne.

Det er affaldsselskabet ARGO, der inviterede til såkaldt skraldefest på Torkilstrup Genbrugsplads, som de også tidligere har gjort det på deres genbrugspladser i både Roskilde, Køge og Gørlev.

De fleste af containerne stod åbne til fri afbenyttelse for genbrugsjægere og andre nysgerrige.

- Vi håber, at folk får et fornyet syn på affald. Fordi hvad der er affald for dig, er det ikke nødvendigvis for mig. Vores affald kan måske give værdi for andre. Og så håber vi også, at vi med sådan et initiativ kan bidrage til den cirkulære økonomi, siger Rie Døllner, kommunikationskonsulent ved ARGO.

Ved de første tre arrangementer deltog ikke færre end 1.500 mennesker i jagten på et godt genbrugsfund. Derfor overvejer ARGO at gentage succesen til næste år.

- Der er mange, der kommer herud og får bilen fyldt op, og er man en lille smule fiks på fingrene, kan man hurtigt lave de småreparationer, som det ofte bare kræver at gøre tingene som gode som ny, lyder det fra Rie Døllner.

Hun fortæller, at det er containerne med bøger, rent træ, tøj, jern og møbler, der er de mest populære blandt genbrugsjægerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik