Fire unge isoleret på en ø midt i en pandemi: "Må afvise folk, der kommer herud"

"Det kan godt være, at folk tænker 'shit'. Men vi er jo isoleret sammen. Vi sidder ikke alene, som så mange andre har gjort. Og så har vi jo også en hel ø at boltre os på"

I to måneder har Mariann Libach Burup været isoleret på Ungdomsøen.

- Vi udnytter tiden så godt vi kan, men det er godt nok trist, når der slet ingen gæster kommer, siger Mariann.

Sammen med tre andre unge, har hun siden august boet fast på det gamle middelgrundsfort, der ligger midt i Øresund godt 20 minutters sejltur væk fra Nyhavn.

Efter en lang vinter skulle foråret have markeret vendepunktet for deres ophold, hvor en masse arrangementer og aktivitet allerede var sat i kalenderen. Men med forsamlingsforbuddet kom også en nedlukning af Ungdomsøen.

- Det er jo ærgerligt, når vi havde glædet os til, at der skulle til at ske en hel masse herude, siger Mariann.

Om 4 unge frivillige, der bor på Middelgrundsfortet i et år.

Bruger tiden fornuftigt

I stedet for at holde arrangementer for andre unge, har de fire frivillige brugt tiden på at opgradere det gamle militærfort.

- Der er blevet arbejdet på vores havnefaciliteter, og på at få øen til at shine. Og så har vi lavet status på alle de genstande, der findes på øen, siger Mariann.

Isolationen til trods, så har Mariann følt sig heldig ved at være på en ø, mens corona-pandemien var på sit højeste:

- Vi er nok nogen af dem, der er bedst stillet i hele verden.

De i alt seks beboere på øen (øens daglige leder, Rikkemaija Sufie Katrine Larsen og bådfører, Frederik Erk samt de fire frivillige inklusiv) har været næsten helt sikre på ikke selv at blive smittet. For de har simpelthen ikke set andre mennesker.

Det kan godt være, at folk tænker: ''Shiiit'. Men vi er jo isoleret sammen. Vi sidder ikke alene, som så mange andre har gjort. Og så har vi jo også en hel ø at boltre os på, siger Mariann
Det kan godt være, at folk tænker: ''Shiiit'. Men vi er jo isoleret sammen. Vi sidder ikke alene, som så mange andre har gjort. Og så har vi jo også en hel ø at boltre os på, siger Mariann
Foto: Julius A. Bjørneboe Petersen, TV2 Lorry

Brugt tiden på sociale medier

Meningen med Ungdomsøen er at have et sted, der kan skabe oplevelser og aktiviteter for unge, forklarer Mariann.

Netop derfor har hun været travlt optaget af at opdatere Ungdomsøens sociale medier under Corona-krisen:

- Vi lavet en masse på Instagram for at vores følgere ikke føler sig alene. Vi har blandt andet lavet live-banko, hvor vi havde 90 tennisbolde med tal, som vi trak op af en cementblander, siger Mariann.

Selvom antallet af deltagere i de online aktiviteter, ifølge Mariann, har været ’moderat’, så er hun glad for, at hun har været med til at gøre en forskel.

- Formålet har været at give de unge en følelse af at være sammen hver for sig, når vi nu ikke kan mødes fysisk, siger Mariann.

Må bede folk om at vende om

Gennem Corona-nedlukningen har der hver dag været både i havnen. På solskinsdage op mod tyve både om dagen. Men da øen er en kulturinstitution, har det ikke været tilladt at lægge til. De er alle blevet bedt pænt om at vende om:

- Det svarer til at springe over hegnet i Tivoli, mens der er lukket, siger Mariann

Der er stadig ingen officielle genåbningsplaner klar for, hvornår Ungdomsøen igen kan åbne for store grupper.

Dog er det siden i går (red. mandag den 11. maj) igen blevet muligt at lave udendørs frivilligaktiviteter for grupper under 10 personer, skriver Dea Forchhammer, der er direktør for Ungdomsøen i en mail til TV2 Lorry.  

- Men vi håber på, at der snart bliver åbnet op for, at folk kan komme ud og gå en tur snart, siger Mariann, som håber på, at de til sommer igen får lov til at lave arrangementer for grupper af 30-50 mennesker på Ungdomsøen.

Se hele serien om Ungdomsøen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik