Bliv praktikant i mediehuset TV 2 Lorry

Kritisk, løsningsorienteret public service- journalistik fra hovedstadsområdet med base på Frederiksberg


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi søger: To journalistpraktikanter

Syv grunde til at praktik på TV 2 Lorry er interessant for dig:

  • Du bliver efterspurgt i branchen, fordi du kan bruges alle steder (også hos os selv)

  • Du spilder ikke ét minut af din praktiktid. Oplæring fra første dag

  • Du kan være med til at redde lidt verden i landets mest interessante område

  • Du lærer moderne, inddragende, lyttende, løsningsorienteret journalistik

  • Du bliver en del af en stærk, varm og hjælpsom kultur, hvor alle er vigtige

  • Du bliver en del af et ungt hold af journalistpraktikanter og FTP-elever

  • Du arbejder tæt sammen med de proffe og får dagligt vejledning / sparring / feedback

Garanteret læring:

Du kan finde og få idéer, researche og interviewe, tilrettelægge og bygge historier op, filme og klippe videoer selv, levere dagens vigtigste nyheder på tv med fotograf, indgå i teamet omkring en udsendelse, skrive artikler og vide, hvad der får dem læst. 

Du kender hovedstadsområdet som din egen lomme, og har fået et kæmpe kildenetværk i det. Du kan arbejde sammen med en fotograf og tænke grafik ind i dine videoer. Du forstår, hvad de forskellige platforme kan, og hvordan man løfter i flok.

Du lærer at inddrage seere og brugere systematisk i vores journalistiske fællesskab.

Kristian, Rasmus og Amanda deler gerne ud af deres erfaringer som praktikanter på TV 2 Lorry. Find kontakt længere nede.
Kristian, Rasmus og Amanda deler gerne ud af deres erfaringer som praktikanter på TV 2 Lorry. Find kontakt længere nede.
Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Muligheder derudover alt efter ønsker, muligheder og talent:

Din egen serie. Længere format som VJ  eller i et team. Webdoks. Live-reporting. Dit eget SoMe-projekt. Whatever, du drømmer om i huset, ser vi på det.

Vi er ikke delt op i stofområder, så der er ikke noget, du ikke må eller kan lave indhold om.

OBS: Vi kan kun ansætte dig, hvis du på ansøgningstidspunktet har fået dit kørekort.

Du får omkring 100 kolleger, der er vant til og gerne vil hjælpe dig videre i din udvikling hver dag
Du får omkring 100 kolleger, der er vant til og gerne vil hjælpe dig videre i din udvikling hver dag

Skills, når du er færdig

Vi uddanner dig til tv-reporter, videojournalist og webpro

Når praktikken slutter, kan du idéudvikle, lytte, researche, vinkle, interviewe, tilrettelægge og producere indhold til både tv og web. Både alene og i et team.

Vi bygger uddannelsen op sådan her:

Webreporter

Du bliver en del af den store, digitale nyhedsmaskine på web, der udelukkende arbejder med originale historier. Her lærer du at finde dine historier, vinkle, interviewe, fotografere på mobilen og skrive, så du bliver læst.

Du veksler mellem at være på redaktionen og tage i marken. Du indgår i en vagtplan med tætte kolleger, og opgaverne tilpasses løbende dit niveau. Der er tæt sparring og feedback med de andre rundt om bordet.

Du dygtiggør dig i research, kildekontakt og udfordring af autoriteter og deres dagsordener, og får en forståelse for, hvad TV 2 Lorrys målgruppe med rette kan forvente sig. 

Anders Bagge fortæller her om sin første tid i praktik som en del af webredaktionen. Videoen er produceret af praktikant og VJ Amanda Feldballe Bernholm

Inddragende journalistik

Ind imellem bliver du tilknyttet 'Spørg Os' og 'Kender du løsningen', hvor fokus er på at lytte systematisk til vores seere og brugere og få deres undren ind i vores kernejournalistik.

På den måde skaber vi dagligt et fællesskab omkring vores journalistik og sikrer os, at den er relevant for dem, vi er sat i verden for. 

Praktikant Julius A.B. Petersen lavede det her 19:30 svar til en spørger som videojournalist / VJ

Videojournalist

TV 2 Lorrys grund-dna er at formidle historier gennem levende billeder, og derfor uddanner vi dig til videojournalist. Som VJ lærer du at filme, redigere, speake og alt det andet, som hører til at producere et tv-indslag fra start til slut og mestre det hele selv.

Du får et grundigt introforløb med en erfaren VJ. Du oplæres i at filme og redigere selv, og får et professionelt speak kursus. Derefter begynder du at producere mindre, overskuelige historier, som løbende bliver mere komplekse. 

Amanda på kursus som VJ i ZOO
Amanda på kursus som VJ i ZOO
Foto: Morten Raarup/TV 2 Lorry

Du producerer i dit eget tempo og aftaler konkrete historier med din redaktør, som også er din daglige sparringspartner på historierne. Vores VJ-biler har automatgear, og du har kørekort.

Du arbejder mere selvstændigt her end på webben, men det kan du også nu. Mod slutningen af din praktiktid kan du få mulighed for at forløse dit eget projekt med brug af grafik, musik og andre elementer, som du formår at lege med på det her tidspunkt.

Følg i hælene på praktikant Kristian Koed, når han arbejder som VJ. Videoen er produceret af praktikant og VJ Amanda Feldballe Bernholm.

Reporter på Dagen

Du begynder med læringsdage som føl hos forskellige erfarne tv-reporter kolleger. Når du er klar, producerer du selv nyhedsindslag sammen med en fotografkollega. Hele dagen er du i tæt kontakt med Dagens redaktør, først på redaktionen, så på landevejen, og igen inden du går i klipperummet med dit manus.

Nyhedsjournalistik på dagen kræver holdånd, hurtig tænkning, handlekraft, overblik over kilder og logistik og evnen til vinkle klart. Ud over sin egen fortælling er man med til at skabe et forløb i udsendelsen gennem oplæg og relevante henvisninger fra værten til web.

Det kan sagtens være, at du ind imellem selv er værten, der binder udsendelsen sammen, typisk i weekender, hvor der kun er få indslag. Der er også praktikanter, der bliver live-reportere på Dagen. Det finder vi ud af, hvis lysten og evnerne er der.

Indimellem er du VJ på Dagen, hvor du laver et indslag selv. På den måde holder du dine skills ved lige som videojournalist og lærer at arbejde hurtigere.

Tag med Rasmus Ahlefeldt Simonsen på arbejde som reporter på Dagen 19:30

Overbygningen (Kun for 18 mdr. praktik)

For journalistpraktikanter i 18 måneders praktik står alle døre i princippet åbne det sidste halve år. Det kan være på Dagen, Webben, SoMe, Forpoduktion (den afdækkende redaktion) og Serieredaktionen. Vi lytter til, hvad du drømmer om, og ser, om vi ikke kan få dig derhen.

Vi ser gerne, at du byder ind med et større projekt i slutningen af praktiktiden, så du slutter af med et slags svendestykke.

Det sociale er også en vigtig del af din praktiktid. Her en sidste praktikantdag med manér.
Det sociale er også en vigtig del af din praktiktid. Her en sidste praktikantdag med manér.

Praktikantdagene på TV 2 Lorry

Ud over de mange læringsdage, hvor vi tager jer ud af hverdagen og lærer jer konkrete skills eller lader jer følge dygtige, uddannede kolleger, samler vi alle praktikanter hver anden måned til de særlige praktikantdage.

Vi fylder jeres personlige værktøjskasse op, og kobler det med den nyeste viden og jeres egne erfaringer. Vi reflekterer sammen over, hvordan I bedst kan udvikle jer og bygge videre på netop jeres talenter og færdigheder.

En gang om året samles praktikanter i TV 2 og TV 2 Regionerne til TV 2 Academy. På billedet modtager  Lorry-praktikant Julius A.B Petersen prisen for sin gruppes bedste promo for kommunalvalg 2021
En gang om året samles praktikanter i TV 2 og TV 2 Regionerne til TV 2 Academy. På billedet modtager Lorry-praktikant Julius A.B Petersen prisen for sin gruppes bedste promo for kommunalvalg 2021
Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Nye og erfarne praktikanter har selv bedt om at være sammen på de fælles læringsdage, for sammenholdet og hjælpsomheden er også en stor del af at være hos os.

Det her ser vi efter hos dig:

Ordentlighed, kvikhed, handlekraft, mod, ærlighed og kærlighed til konstruktiv public service og visuel historiefortælling. 

En lyst til at lytte til dem, vi er sat i verden for, og omsætte det til meningsfuld journalistik. Humor hjælper på alt.

Det vigtigste er, at du er kvik, åben og vil lære, og så stoler vi på, at vi kan lære dig resten.

Uddybning af de syv grunde til, at praktik på TV 2 Lorry er interessant for dig:

1. Lang tradition for at uddanne eftertragtede journalister

Du kommer ind som studerende og forlader huset som kompetent journalist, der er bredt efterspurgt i branchen.

2. Fart på din udvikling

På din første uge har du lært og produceret lige så meget på webben, som du har gjort det seneste halve år på skolen, selvom det hele foregår stille og roligt.

Vi har bare så mange flere muligheder og erfarne kolleger, der konstant lærer fra sig.

Du får et kamera i hænderne og arbejder på dit første indslag efter få måneder som en del af vores faste  uddannelsesprogram i alt, hvad du skal vide som VJ fra kamera, klip og speak.

3. Meningsfuld journalistik

Vi er sat i verden for at gøre livet bedre for dem, der bor og arbejder i Hovedstadsområdet.

Det gør vi i høj grad ved at finde og løfte dem, der gør noget konkret ved tidens udfordringer.

Det skaber håb og inspirerer andre til handling.

4. Lyttende og inddragende journalistik

Vi afdækker tendenser i tiden og problemer, som folk slås med i sendeområdet.

Det kan vi, fordi vi er i tæt kontakt med vores seere og brugere på alle platforme og hele tiden finder nye måder at lytte og have noget sammen på. 

5. Vigtig del af et større tandhjul

I et mindre hus er vi afhængige af hinanden på alle pladser, så alle gør deres yderste for at hjælpe dig til at blive god lynhurtigt.

Vi kan lide hinanden på Lorry, og du bliver med det samme en del af ’familien’. 

6. Starten på et vigtigt netværk

Du bruger mange af dine vågne timer i praktik, så det sociale er en kæmpe del af din praktiktid.

Du får venner for livet, både på journalist og teknik-siden, og lægger grunden til et endnu større netværk af jævnaldrende, da Lorrys praktikanter og elever efterfølgende laver karrierer i hele branchen fra pressechefer til produktionsselskaber.

7. Vi prioriterer læring

Vi tror på den tætte, løbende samtale, så vejledning, samvær og feedback ikke gemmes til særlige lejligheder, men er en naturlig del af arbejdsugen. 

Læringsdage er vigtige og gennemtænkte, så vi er sikre på, at du får en faglig og menneskelig ballast, du kan stå på resten af livet.

Mød vores nuværende praktikanter – og følg med i praktiksøgningen her:

Facebook: Bliv praktikant hos TV 2 Lorry

Uddybning af praktikken: Journalistpraktik på TV 2 Lorry

Åbent hus

Vi holder Åbent hus og samtaler ad tre omgange. 

Da vi er i 'mandagskarantæne' som en af de populære praktiksteder, begynder vi tirsdag i uge 17 og prøver at gøre det let for jer at få logistikken til at gå op.

26. april: TV 2 / Kvægtorvet i Odense sammen med resten af TV 2 familien

27. april: TV 2 Lorry på Frederiksberg


Skriv til sekretariatsleder Dorte Bendix på dobe@tv2lorry.dk og book tid til en samtale.

Jo hurtigere, du booker, jo større chance for en tid, der passer dig.

Tag fat i praktikant Søren Schousgaard eller os andre, hvis du har spørgsmål til praktikken på TV 2 Lorry
Tag fat i praktikant Søren Schousgaard eller os andre, hvis du har spørgsmål til praktikken på TV 2 Lorry
Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Kontakt

Nanna Holst, Redaktør og praktikantvejleder: naho@tv2lorry.dk / 4151 5567

Mathilde Fischer Thomsen, Webredaktør: maft@tv2lorry.dk / 6019 1559

Kristian Koed Hansen, Praktikant SDU / 42393506

Rasmus Ahlefeldt Simonsen, Praktikant RUC / 2156 4162

Amanda Feldballe Bernholm, Praktikant RUC / 2052 6595

Søren Schousgaard, Praktikant DMJX / 2759 7794

Anders Bagge, Praktikant DMJX / 8192 0767

Privatlivspolitik

Vi passer godt på dine personlige oplysninger (og træner dig i at gøre det samme med kildernes). Her kan du se vores privatlivspolitik for jobansøgere

Download opslag

— Praktikantopslag 2022, 0.14 MB


Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere