Regeringen reagerer på coronavirus: Undgå tog og bus i myldretid

Transportministeriet opfordrer rejsende til at rejse uden for myldretiden.

Regeringen opfordrer til, at rejsende så vidt muligt undgår kollektiv trafik i myldretiden for at inddæmme coronasmitte.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. Det samme siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde tirsdag formiddag.

Regeringen opfordrer derfor de rejsende til at overveje, om der er mulighed for at rejse uden for myldretiden ved eksempelvis at møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.

quote For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker.

Transportminister Benny Engelbrecht (S)

Samtidig bør rejsende, som er smittede, eller som har mistanke om at være smittet, ikke rejse med tog og bus for at undgå at give smitten videre til andre.

- For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S).

- I den aktuelle situation med coronavirusset opfordrer vi derfor de rejsende til at være hensynsfulde over for hinanden og særligt over for de ældre medrejsende.

DSB og Metroselskabet planlægger at indsætte ekstra togmateriel for at fordele trafikken over flere afgange, oplyser Transportministeriet.

Opfordringer til de rejsende

1. Gå eller tag cyklen ved kortere ture

Skal du blot en kort tur, overvej da om det er muligt for dig at cykle eller gå. På den måde undgår du tæt kontakt under transporten, og du giver andre rejsende – som ikke har samme mulighed – bedre plads i den kollektive trafik.
 

2. Rejs uden for myldretiden

I myldretiden kan passagerne med den kollektive trafik komme ud for at skulle stå særligt tæt i busser, tog og metro. Overvej om du har mulighed for at rejse uden for myldretiden, ved fx at flytte din aftale eller møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.
 

3. Vis hensyn til andre rejsende

Host og nys ikke i retningen af dine medrejsende. Skal du hoste eller nyse, gør det da i dit ærme eller i et medbragt engangslommetørklæde. Vær særlig opmærksom på ikke at hoste eller nyse i nærheden af ældre medrejsende.
 

4. Husk den gode håndhygiejne

I den kollektive trafik er det ofte nødvendigt at holde fast for at holde balancen. God og grundig håndhygiejne er effektivt ift. forebyggelse af coronavirus. Vær derfor opmærksom herpå, når du er eller har været i direkte kontakt med de fælles berøringsflader (håndtag, stopknapper m.v.) med andre rejsende.
 

5. Rejs ikke med kollektiv trafik, hvis du er syg, eller formoder at være smittet

Er du syg eller formoder du, at du er smittet, så tag hensyn til andre ved ikke at rejse med den kollektive trafik.

 

Kilde: Transportministeriet

Flere tog og busser kan indsættes

På et pressemøde i Statsministeriet tirsdag formiddag, siger Mette Frederiksen, at der bliver ændringer i den kollektive trafik.

- Udbyderne bliver bedt om at tage initiativer, der skal sikre, at man ikke står for tæt. Det kommer til at gælde i myldretiden.

Al flytrafik til Danmark fra de såkaldt røde områder i udlandet bliver indstillet, så fly fra særligt smittefarlige områder, eksempelvis det nordlige Italien, ikke kan lande i Danmark.

Coronavirus kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Symptomerne ses op til 14 dage, efter at man er udsat for smitte.

De fleste vil få milde symptomer, men virusset kan være farlig for ældre og svækkede borgere.

Klokken 11.00 tirsdag formiddag lyder det, at 156 personer i Danmark er blevet smittet med corona.

Gode råd til at undgå smitte:

Sundhedsmyndighederne anbefaler blandt andet disse fem råd til at undgå coronasmitte. 
Sundhedsmyndighederne anbefaler blandt andet disse fem råd til at undgå coronasmitte. 
Foto: TV 2 Lorry - Jakob Lange

Her er symptomerne på covid-19: 

Her ses symptomerne.
Her ses symptomerne.
Foto: TV 2 Lorry - Jakob Lange

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik