Dansk vaccine klar til test på mennesker: Derfor er vi stadig med i kapløb

Positive data får Bavarian Nordic til at gå videre med sin vaccinekandidat mod covid-19 i mennesker.

Det danske medicinalselskab Bavarian Nordic er klar til at teste sin vaccine mod covid-19 på mennesker. Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Vaccinekandidaten, der er kaldet ABNCoV2, har både vist sig effektiv mod covid-19 samt efterfølgende problemer med sygdommen. Forsøg med mennesker vil "om kort tid" begynde ved Radhoud Medical Centre i Holland.

Ifølge virksomheden AdaptVac, der er en del af vaccineudviklingen, skal den testes på 42 personer fra den 12. marts. 

- Vi er glade for at kunne rapportere stærke prækliniske resultater for ABNCoV2, der støtter den videre udvikling, skriver administrerende direktør for Bavarian Nordic Paul Chaplin i fondsbørsmeddelelsen.

Bavarian Nordic har hovedkontor i Hellerup og produktionsanlæg i Kvistgård i Nordsjælland.

Kan en dansk vaccine være med til at beskytte os mod coronavirussen, covid-19? 

Det er det, de ihærdigt arbejder på at lykkes med på Københavns Universitet, hvor de har patent på den her helt særlig skal, der ser ud til at være opskriften bag en effektiv vaccine og pandemi-udrydder.

Se herunder i TV 2 Lorrys Youtube-video, hvorfor en dansk vaccine stadig kan være med til at redde verden, selvom vi allerede er i gang med vores vaccineprogram:

Rettighederne til teknologien i vaccinen fra Københavns Universitet er ejet af virksomheden AdaptVac, som forskerne fra universitet er en del af.

AdaptVac er blandt andre ejet af ExpreS2ion Biotechnologies fra Hørsholm, og Bavarian Nordic er altså også indblandet i vaccineudviklingen.

Forskningen er støttet af en EU-ordning, og universiteter fra både Tyskland og Holland deltager.  Ordningen kræver, at flere medlemslande samarbejder, og i udviklingen af denne vaccine deltager universiteter fra både Tyskland og Holland. Selve testene foregår altså så i Holland.

Umiddelbart kan det lyde skørt, at man fortsætter med at forske i en coronavaccine, når vi allerede er begyndt vores vaccinationsprogram - men det får du tre forklaringer på i ovenstående YouTube-video. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik