Der mangler hospitalsklovne: Her er adgangskravene

Hvis du har en hospitalsklovn gemt i maven, så er det nu, du skal slå til. Til februar starter et nyt hold hospitalsklovneaspiranter, og der er stadig mulighed for at ansøge.

Har du en hospitalsklovn gemt i maven - så se mere her.

Brænder du for at sprede glæde hos nogle af dem, der har allermest brug for at få humøret lidt op? Og har du en artist gemt i maven? Så kan det være, du skal ansøge om at blive hospitalsklovn.

Der mangler nemlig hospitalsklovne, og derfor starter Danske Hospitalsklovne et nyt hold op i det nye år.

Uddannelsen varer halvandet år og er bygget op som en mesterlæreuddannelse. Det vil sige, at der blandt andet er uddannelsesmoduler og praktik på hospitaler og institutioner.

danskehospitalsklovne.dk står der, at de leder efter personer der har fantasi, humor og komisk talent, men at der i højere grad lægges vægt på, at de kommende hospitalsklovne har stærke empatiske evner og en stor tålmodighed omkring og lyst til at arbejde med sig selv.

Desuden leder de primært efter personer i alderen 20-65 år, der har artistisk baggrund - dette er dog ikke et krav, hvis man blot er vant til at improvisere og bruge humor som redskab. 

- Man møder indimellem skæbner og ting, der er alvorlige. Og udfordringen kan være at holde fokus på det der ligger bag alvoren, nemlig et barn, siger Henrik Silver, da TV 2 Lorry møder ham til informationsmøde i København.

Til daglig arbejder han som hospitalsklovn under navnet Dr. Dulle.

Sådan foregår ansøgningen

For at komme i betragtning til en plads på det kommende hold af hospitalsklovne, skal man først og fremmest sende en skriftlig ansøgning senest den 7. december. Den skal indeholde en motiveret ansøgning, en lille video og lidt informationer om hvem man er.

Omtrent 40 af ansøgerne vil blive inviteret til første optagelsesprøve der foregår i Aarhus. Her skal man kortvarigt optræde foran et panel bestående af erfarne hospitalsklovne og Danske Hospitalsklovnes artistiske leder, ligesom der også vil være en samtale med panelet.

Cirka 20 af de 40 går videre til anden optagelsesprøve, der er en tre dages workshop i Korsør. Her skal man optræde med et nummer, man har forberedt hjemmefra, og der vil være workshops i løbet af dagene.

Efter den anden optagelsesprøve vil feltet blive barberet ned til otte personer, der får tilbudt en plads på uddannelsen.

Og da det er et lille nåleøje at skulle klemme sig igennem, giver Henrik Silver gerne et råd med på vejen til de kommende aspiranter:

- Et godt råd er at være så ærlig og så meget sig selv, som man overhovedet kan være, siger han.

Men før man når så langt, skal man lige have en opsparing klar - det koster nemlig 25.000 kroner at tage uddannelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik