Derfor kører der ikke tog på fem S-togslinjer i weekenden

Lancering af nyt signalsystem betyder, at fem S-togslinjer er erstattet af Togbusser.

Skal du med S-tog i den syd og vestlige del hovedstadsområdet i weekenden, er der god grund til at tjekke rejseplanen.dk inden afgang. 

På fem S-togslinjer er tog således erstattet af Togbusser.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse. 

Det skyldes, at Banedanmark i weekenden 24. og 25. september begynder at bruge det nye signalsystem CBTC på strækningerne til og fra Frederikssund, Høje Taastrup og Køge. 

På alle andre S-togslinjer kører togene normalt - bortset fra nogle timer natten mellem lørdag og søndag. 

Togbusserne kører hvert 20. minut på de ramte strækninger og stopper på alle stationer. Natten til søndag kører der dog ikke Togbusser mellem klokken 00.00 og 07.00 på hele S-togsnettet. Det er der ikke behov for, lyder det fra DSB’s informationschef Tony Bispeskov.

- Der er ikke grundlag for at køre Togbusser om natten. Vi henviser i stedet til Movias natbusser og til metroen, siger han i pressemeddelelsen. 

Du kan få det fulde overblik, hvordan du kan transportere dig med togbus på de berørte strækninger på kortet herunder: 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

wgwg
Foto: DSB

Søndag forventes det, at adskillige borgere vil tage offentlig transport til Østerbro i København, hvor Danmark om aftenen spiller landskamp mod Frankrig. 

Her er S-togene til og fra Frederikssund, Høje Taastrup og Køge erstattet af Togbusser frem til cirka klokken 18, hvor S-togene kører igen, lyder det fra DSB. 

- Kunderne, der tager af sted om eftermiddagen, kan med fordel tjekke Rejseplanen og tage regionaltog til København H og dér skifte til metroen til Trianglen. Kunder med pendlerkort skal være opmærksomme på, om deres kort er gyldige til metroen, eller, om de har brug for at købe et tillæg, siger Tony Bispeskov.

Det nye signalsystem er allerede taget i brug på andre strækninger, og her er S-togenes punktlighed forbedret mærkbart, oplyser DSB i pressemeddelelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik