Et usædvanligt håndtryk: Politisk flertal mod Ring 5-motorvej i nord

Der tegner sig et politisk flertal mod en korridor i Nordsjælland, der i mere end 40 år har gjort det muligt at anlægge en ny motorvej gennem fredede områder.

To politikere, der meget sjældent er enige, mødtes i dag for at give hinanden et løfte - nemlig Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti og Martin Lidegaard fra Radikale Venstre.

De er begge folketingskandidater, der stiller op i Nordsjællands Storkreds, og nu har de lovet hinanden, at hvis de bliver valgt ind i Folketinget den 5. juni, vil de kæmpe for, at den såkaldte transportkorridor i Nordsjælland bliver ophævet.

quote Korridoren i nord går igennem områder, der er fredede og udlagt til at være verdensnaturarv, og det skylder vi alle, på tværs af partier, at vise et særligt hensyn.

Morten Messerschmidt, folketingskandidat, Dansk Folkeparti

Transportkorridoren er et i alt 60 kilometer langt bælte, der strækker sig fra Køge i syd mod Helsingør i nord, som siden 1973 har været reserveret til, at der på sigt kan anlægges en stor motorvej.

Regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede tidligere på året, at de vil have lavet en forundersøgelse af mulighederne for at anlægge en Ring 5 motorvej fra Køge til Holbækmotorvejen og Frederikssundmotorvejen.

Samtidig vil de have igangsat en undersøgelse, der skal se på mulighederne for at indsnævre korridoren i Nordsjælland.

Men nu lyder der altså fra Dansk Folkeparti, at man skal gå skridtet videre:

- Korridoren i nord går igennem områder, der er fredede og udlagt til at være verdensnaturarv, og det skylder vi alle, på tværs af partier, at vise et særligt hensyn. Derfor skal korridoren i nord ophæves, siger Morten Messerschmidt.

Tirsdag gav Morten Messerschmidt (DF) og Martin Lidegaard (R) hinanden håndslag på én gang for alle at sløjfe muligheden for en Ring 5-motorvej i Nordsjælland.
Tirsdag gav Morten Messerschmidt (DF) og Martin Lidegaard (R) hinanden håndslag på én gang for alle at sløjfe muligheden for en Ring 5-motorvej i Nordsjælland.
Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

Et politisk flertal mod korridor i nord

En rundringning, som TV 2 Lorry har foretaget tirsdag, viser at folketingskandidater i Nordsjælland fra samtlige partier er for en ophævelse af den reserverede transportkorridor i Nordsjælland - undtagen kandidater fra Socialdemokratiet og Venstre.

quote Jeg tror ikke, at nogen politikere med troværdighed kan love, at der aldrig kan blive behov for at udnytte korridoren. De vil måske gøre det, fordi der er valgkamp, men det er nok mere valgflæsk, end det er realiteter.

Sophie Løhde, folketingskandidat, Venstre

- Vi kommer alle dage til at være imod en Ring 5-motorvej i Nordsjælland, men vi skal ikke ophæve transportkorridoren, for ingen politikere kan forudse, hvordan trafikken udvikler sig i fremtiden, siger Sophie Løhde fra Venstre og fortsætter:

- Jeg tror ikke, at nogen politikere med troværdighed kan love, at der aldrig kan blive behov for at udnytte korridoren. De vil måske gøre det, fordi der er valgkamp, men det er nok mere valgflæsk, end det er realiteter.

Op til sidste folketingsvalg var emnet om en ophævelse af transportkorridoren også til diskussion, og her lød udmeldingen fra flere kandidater fra Dansk Folkeparti, at de ville have fjernet den én kilometer brede korridor i Nordsjælland.

Men Dansk Folkeparti endte alligevel med senere at stemme nej til et forslag om en ophævelse af korridoren.

Vil du garantere, at du efter et folketingsvalg ikke ændrer holdning og stadig vil kæmpe for, at korridoren i nord bliver ophævet?

- Ja, når det kommer til den nordlige del af Ring 5, er det noget, vi står fast på, siger Morten Messerschmidt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik