Flere kvinder gamer konsolspil efter pandemien

En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kvinder, der oftest gamer på konsol er steget markant siden sidste år.

I dag er der flere kvinder, der har tendens til at sætte sig foran tv'et og med controlleren i hånden frem for at spille på computer eller på sin telefon. En undersøgelse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af kvinder, der oftest gamer på konsol er steget fra 7.000 til 30.000 siden sidste år.

En af dem er 31-årige Sandra Fagerli. Hun blev hjemsendt fra arbejde allerede i marts og har siden haft mere tid til at dyrke sin gaminghobby:

- Det, jeg allerbedst kan lide ved gaming, er, at man selv kan bestemme. Det er ikke ligesom en film eller en bog, hvor hovedpersonen gør noget, du aldrig ville have gjort. Den selvbestemmelse er fantastisk, fortæller Sandra Fagirli til TV 2 Lorry.

Spiller sammen online

Der kan være flere grunde til, at konsollen er blevet så populær under pandemien, ifølge psykolog og spilforsker Rune Kristian Lundedal Nielsen.:

- Den står som regel centralt placeret i stuen og er et medie, der lægger mere op til, at man kan sidde og spille sammen i sofaen, frem for at sidde alene ved computeren.

Derudover kan konsolspil give et socialt indspark, mens vi skal tage afstand fra hinanden:

- Du kan både spille med andre i samme rum som dig, men med et headset på hovedet, kan du også spille andre, som er langt væk. På den måde kan social distance altså blive socialt, siger Rune Kristian Lundedal Nielsen.

quote Vi var to-tre piger, der spillede CS:GO sammen hver aften. Vi hyggesnakkede og skød terrorister.

Sandra Fagerli, gamer

Sandra Fagerli har brugt Facebookgruppen ''Danske Gamer Girls'' til at finde andre kvinder at spille sammen med online.

- Det var mega hyggeligt, vi var to-tre piger, der spillede CS:GO sammen hver aften. Vi hyggesnakkede og skød terrorister, som man jo gør i spillet.

To store udgivelser under pandemien

Under coronapandemien er der udkommet to store nye udgivelser, der især appellerer til kvinder, nemlig Animal Crossing og The Last Of Us II. Sidstnævnte har kvinder i en fremtrædende rolle, hvilket afskiller sig fra traditionelle spil, mener psykolog og spilforsker Rune Kristian Lundedal Nielsen:

- Historisk set har der været en ulighed mellem mænd og kvinder i gaming, og den ulighed tror jeg, vi vil se forsvinde, siger Rune Kristian Lundedal Nielsen og fortsætter:

- Kvinder bliver i højere og højere grad repræsenteret i computerspil og har lettere ved at se sig selv i spillene og spillenes historie.''

quote Det betyder utroligt meget, at man godt kan være en kvindelig badass, der er stærk.

Sandra Fagerli, gamer

For Sandra Fagerli har det stor betydning at hun kan vælge en kvindelig hovedrolle:

- Det betyder utroligt meget, at man godt kan være en kvindelig badass, der er stærk. Hvis jeg har muligheden i et spil, vil jeg altid vælge at spille en kvinde.

Spørg Os - Afstemning

_