Gratis busser skal lokke danskere til Malmø

Et indkøbscenter nær Malmø lokker med gratis busser fra København flere gange om ugen. Det skriver metroXpress.

Spar mindst 20 procent på varerne, og få turen til Sverige gratis oveni. Sådan lyder tilbuddet fra på torsdag fra det skånske indkøbscenter Jägersro lidt uden for Malmø. Det skriver metroXpress.
Indkøbscentret har under sloganet 'Køb Skåne tilbage' besluttet at sætte gratis busser ind fire gange om ugen - torsdag til og med søndag, hvor de svenske butikker også holder åbent. Man bestiller plads, stiger på ved DGI-Byen i København og får så tre timer til indkøb og eventuelt besøg på restaurant i centret, der har 36 butikker, deriblandt et kæmpe supermarked.
Ifølge talsmanden for initiativet Jagersro.dk, Keld Broksø, kan det svare sig for centret at sætte busserne ind.
- Centret får flere danske kunder, som selv kan spare store beløb på at handle i Sverige, siger han til metroXpress.
De svenske priser er lave i forhold til danske, dels på grund af den svenske kronekurs, dels fordi den svenske moms på fødevarer er den halve af den danske.
Og initiativet kan være med til at presse priserne i København, særligt i indkøbscentre som Fields og Fisketorvet, mener Bent Arrebo Pedersen, der er formand for Danmarks Handelsstandsforeninger.
- Det er selvfølgelig begrænset, hvor mange passagerer busserne kan have med. Men grænsehandlen mellem Danmark og Sverige betyder, at danske butikker er nødt til at være meget opmærksomme på deres priser. Så det her vil blive fulgt tæt, siger han til metroXpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik