København får nyt stort forbrændingsanlæg

Hovedstadskommuner laver ny stor affaldsaftale med øget genanvendelse og et stort forbrændingsanlæg i centrum.

Der kommer et nyt stort forbrændingsanlæg på Amager ved København, men det bliver ikke større end det anlæg, der findes i dag.

Politikerne i København, Tårnby, Dragør, Hvidovre og Frederiksberg er blevet enige om en aftale omkring håndtering af affald, som åbner op for byggeriet af det nye forbrændingsanlæg.

Tidligere i år afviste kommunerne ellers at ville give den nødvendige lånegaranti til et nybyggeri, men det var, fordi Amagerforbrændingen lagde op til en kapacitetsudvidelse, og det får man ikke lov til med den nye aftale.

- Under alle omstændigheder skulle der bygges et nyt anlæg, fordi det nuværende er nedslidt.

- Men man får ikke lov til at øge forbrændingskapaciteten, der skal være øget fokus på genanvendelse, og der må ikke importeres affald fra andre kommuner, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Aftalen betyder også, at der ikke må brændes mere affald af, end det nuværende niveau.

Husholdningerne skal mindske affald med 27 procent

Men da indbyggertallet i de fem kommuner ventes at stige med 200.000 personer frem til 2030, betyder det reelt, at husholdningerne skal mindske affaldet til forbrænding med 27 procent.

Amagerforbrændingen ændrer i forbindelse med aftalen navn til Amager Ressourcecenter, fordi genanvendelse af affald får høj prioritet.

Mængden af plast i selve forbrændingen skal reduceres med 40 procent og co2-udledningen fra affaldsforbrændingen skal reduceres med 42 procent.

- Det er ikke bare symbolpolitik dette her. Vi begynder at sortere affaldet i højere grad end nu allerede til efteråret, siger Ayfer Baykal.

Aftalen skal nu endelig vedtages i de respektive byråd.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik