Kronede dage efter dansk Tour-start: Nu kommer franskmændene

Cykeludlejningsfirma og foreningen Dansk Cykelturisme oplever en voldsom stigning i antallet af franskmænd, er vil cykle i Danmark.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske Tour-start vakte genlyd i hele verden, da danskerne stimlede sammen på vejene for at hylde verdens største cykelløb, der lagde fra land i København 1. juli.

Det har kostet mange millioner at få begivenheden til landet, og effekten har været debatteret. Men allerede nu kan foreningen Dansk Cykelturisme rapportere om øget interesse fra franskmænd, der vil på cykelferie i Danmark.

quote Jeg kan i hvert fald sige, at vi har tredoblet vores omsætning

Birger Kjærbye, Ejer af One Way Bike Tours

Til TV 2 Lorry oplyser foreningen, at de har registreret en stigning på næsten 60 procent i antallet af franskmænd, der besøger deres hjemmeside denmarkbybike.dk, hvor man kan tjekke danske cykelruter ud.

En af dem, der mærker det på egen butik, er Birger Kjærbye, som ejer cykeludlejningsfirmaet One Way Bike Tours og holder til i Klampenborg.

- Jeg ved ikke, om det er Tour de France alene, men jeg kan i hvert fald sige, at vi har tredoblet vores omsætning. Det er helt vildt i forhold til 2019, som tidligere var det bedste år, siger han til TV 2 Lorry.

Og han bekræfter, at der er stor interesse fra franskmænd.

- Lige omkring de sidste dage af Tour de France havde jeg folk fra Frankrig i telefonen hele tiden. De ville vide alt muligt lige fra logistik, hvor man kører henne og sådan nogle ting. Så de er helt sikkert blevet inspireret.

Fuld knald på

På billederne fra den danske Tour-start har de nok ikke kunnet undgå at bemærke, at det er småt med stigningsprocenter her i landet. Det er også noget af det, der taler for, vurderer Birger Kjærbye:

- Jeg lavede min egen lille research og talte med dem om det. Nogen siger, at de er blevet inspireret under Tour de France, men de kommer også, fordi Danmark er et dejligt cykelland. Der er ikke for høje bakker, og frem for alt så er det et køligere klima.

I morgen er der 20 cykler ude og trille fra One Way Bike Tours, og det giver ifølge ejeren en indtægt på omkring 15.000 kroner. Det beløb kan man så gange med antallet af dage, cyklen er udlejet.

Og det er der ofte, fortæller han:

- Jeg har altid haft et stort lager af cykler, men vi har faktisk været meget presset - især for to uger siden. Der var vi nødt til at låne cykler af private. Der er fuld knald på.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Hjertestop hjælp_07-06-2023_21-53___l7n7

Claus efterlyste sine redningsmænd efter hjertestop: Mie var med til at trykke livet tilbage i hans krop

Vis mere
politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Onkel blev ringet op af tiltalt på drabsdag: ”Han virkede meget langt ude”

Dolol

Blev ikke set som et stort problem: Brug af opioider blandt unge er nu en national tendens

Vis mere