Mette Frederiksen: Farvel til restriktioner, og goddag til det liv, vi kendte før corona

Corona-restriktioner får lov at udløbe i næste uge, og livet bliver mere normalt, oplyser statsministeren.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi siger farvel til restriktioner, og goddag til det liv, som vi kendte før corona, siger Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet onsdag aften.

Dermed vil livet i Danmark fra næste uge i langt mindre grad blive præget af coronavirus. I hvert fald bliver de fleste og de mest indgribende corona-restriktioner fortid fra på tirsdag.

- I dag kan vi sige, at vi bestod, vi er klar til at træde ud af coronaens skygge.

- Vi er gennem den kritiske fase, siger hun.

Tidligere onsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyst Folketinget, hvad regeringen har tænkt sig. Udover at lade de fleste restriktioner falde væk, skal corona fra 1. februar ikke længere være en "samfundskritisk sygdom."

Der vil fortsat gælde nogle bestemte regler for personer, der ønsker at rejse ind i Danmark.

Ifølge Sundhedsministeriet vil der være regler om test og isolation for indrejsende, der ikke er enten vaccineret eller tidligere har været smittet.

På pressemødet onsdag beskriver statsministeren og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) udløbet af restriktioner som en milepæl.

- Vi har nået målet. At få frakoblet smittetallene fra indlæggelsestallene, siger Magnus Heunicke (S).

Det tilskriver statsministeren blandt ancet udbredelsen af vacciner.

- Den høje tilslutning til vacciner viste sig at blive det, som vi troede: Nemlig vores supervåben, og det har givet os et stærkt værn imod den smitte, der stadig er i vores samfund, siger Mette Frederiksen.

Hun peger også på en anden faktor:

- Når vi er kommet så langt og så hurtigt, så er det altså resultat af en kraftpræstation af os alle sammen. Den enkelte dansker adfærd, siger statsministeren.

- Tak. Tak til at så mange tog ansvaret på sig. Tak til alle, der har taget imod vaccinerne. Tak til alle jer der har passet på hinanden og på vores fællesskab og vist det samfundssind, som vi ikke har kunnet være foruden.

Selvom restriktioner bortfalder, vil det ikke være helt slut med mundbind og coronapas i samfundet, siger Magnus Heunicke dog på pressemødet.

Myndighederne vil nemlig anbefale ledelserne på landets hospitaler og plejehjem, at de opretholder krav om både mundbind og coronapas for gæster og pårørende.

Det bør ikke give anledning til problemer, mener sundhedsministeren.

- Der er jo ingen, der har lyst til at være den, der bærer smitten ind på et sygehus eller plejehjem, siger han.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere