Mundbind bliver smidt på gaden: Nu laver Bodil kunst med dem

Klimaktivisten Bodil Fosgaard mener, at alt for mange mundbind flyder i gaderne. Nu laver hun kunstværker ud af dem.

Ifølge klimaaktivisten Bodil Fosgaard er vi alt for dårlige til at huske, at mundbind ikke skal smides i en overfyldt skraldespand eller i værste fald direkte på gaden eller ud i naturen.

Mundbind er blevet en fast del af de flestes hverdag i løbet af corona-pandemien, og vi skal bære dem flere og flere steder.

Mange mundbind er fremstillet af plastik og designet til, at vi kun bruger dem én gang, hvilket ifølge sundhedsmyndighederne i Danmark er effektivt til at holde corona-smitten nede.

Men Bodil Fosgaard finder mange mundbind på gader i København, og hun har derfor gjort det til en fast aktivitet at samle dem op.

For at sætte fokus på problemet laver hun nu kunstværker ud af hendes fund.

Bodil har lavet kunstværket her i Valby i København.
Bodil har lavet kunstværket her i Valby i København.
Foto: Bodil Fosgaard

- Jeg finder især mange mundbind på gader ved togstationerne. Jeg håber, at mine værker kan få folk til at blive lidt mere bevidste om, at det her er et produkt, der ikke skal havne i naturen, fordi det er svært nedbrydeligt, siger hun.

Bodil Fosgaard laver også kunstværker ud af cigaretskod, som hun finder smidt på jorden mange steder, men ifølge klimaaktivisten er det nye affaldsproblem altså mundbindene.

Ifølge organisationen Plastic Change ender engangsmundbind ikke bare på gaden, men de bidrager i stigende grad også til plastikforureningen af vores verdenshave.

- Jeg tror mange gange, at folk smider mundbindene i en fyldt skraldespand, og så flyver de væk. Jeg håber, at folk i stedet vil tage mundbindet i baglommen og smide det ud et andet sted, hvis skraldespanden er fyldt, siger Bodil Fosgaard.

Det har længe været obligatorisk at bære mundbind eller visir, når man rejser med kollektiv transport.

Men i dag er det også et krav, at man bære mundbind de fleste andre offentlige steder.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik