Nu kan du donere din cykel til ukrainske flygtninge

Et nyt initiativ gør det muligt for danskere at donere brugte cykler til ukrainske flygtninge. Cyklerne skal fordeles af lokale formidlere.

Ukrainske flygtninge skal ikke have problemer, når de skal transportere sig rundt i Danmark.

Trafikselskaber har allerede varslet, at ukrainske flygtninge kan rejse gratis med offentlig transport, og nu melder Cyklistforbundet sig også på banen.

Sammen med Transportministeriet har forbundet lanceret hjemmesiden Givencykel.dk, hvor man kan donere sin brugte cykel til en ukrainsk flygtning. 

Desuden er det blevet muligt at melde sig som lokal cykelformidler - altså den person, som lokalt skal stå for at matche donerede cykler med deres nye ukrainske ejere.

- Vi kan gøre en forskel. Som cyklister ved vi jo, hvordan cyklen giver friheden til at komme rundt. Jeg håber, at mange af vores medlemmer og andre har lyst og mulighed for at være med til at hjælpe mennesker, der har måtte forlade alt, med en god start på deres tid i Danmark ved at være lokal cykelformidler, siger Cyklistforbundets landsformand Jens Peter Hansen i en pressemeddelelse.


Forbundet har rakt ud til lokale afdelinger landet over i søgningen efter cykelformidlere, men understreger, at man ikke behøver være medlem af Cyklistforbundet for at kunne tilmelde sig.

Også transportminister Trine Bramsen (S) glæder sig over det nye initiativ:

- Det er stærkt at opleve den imødekommenhed, der er rundt om i hele landet, når det gælder modtagelsen af ukrainere. Danmark er et cykelland, og derfor er initiativet med hjælp til at komme op på cyklen vigtigt. Det vil give mange af de nyankomne bevægelsesfrihed og sikre, at de bliver del af vigtige fællesskaber, siger hun i en pressemeddelelse.

Cyklistforbundet oplyser, at hjemmesiden på nuværende tidspunkt kun findes på dansk, men at man regner med at have en ukrainsk version klar midt på ugen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik