Nu træder nye køreplaner i kraft - se ændringerne her

Søndag den 11. december træder helt nye køreplaner for S-tog, Lokaltog samt Kyst- og Øresundsbanen i kraft.

Rejsende i hele hovedstadsområdet skal fra søndag den 11. december forberede sig på flere ændringer i køreplanerne for S-tog, Lokaltog samt Kyst- og Øresundsbanen.

Herunder kan du læse mere om de forskellige ændringer: 

S-tog

De nye køreplaner betyder blandt andet minutjusteringer og kortere rejsetider på alle S-togslinjer. Det skyldes, at S-tog overgår til et nye signalsystem. 

Derudover flytter afgangstiderne for linje Bx og H cirka 10 minutter i den nye køreplan for bedre at udnytte kapaciteten i mellem København H og Østerport.

Med den nye køreplan forlænges linje A ikke længere fra Hundige til Solrød Strand i myldretiden. Linje E er dermed eneste S-tog mellem Hundige og Køge i dagtimerne på hverdage.

Se alle de nye køreplaner for S-tog her

Kyst- og Øresundsbane

Øresundsbanen mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavnen bliver søndag overdraget til Skånetrafikken

De eneste ændringer, der betyder noget for rejsende, er i forbindelse med forsinkelser og mistede genstande, hvor du fremover skal henvende dig til Skåntrafikken med sager i den forbindelse. 

Ændringerne betyder samtidig, at regionaltogene til og fra Nivå vil få endestation på Københavns Hovedbanegård, oplyser DSB. 

Kunder, der skal rejse mellem eksempelvis Lufthavnen og stationer på Kystbanen, kan med fordel skifte tog på Nørreport Station, hvor der opnås en optimal skifteforbindelse, da togene afgår fra samme perron. 

Se alle de nye køreplaner for regionaltog her

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Sådan kører regionaltogene fra søndag den 11. december.
Sådan kører regionaltogene fra søndag den 11. december.
Foto: DSB

Lokaltog

Også flere lokalbaner i hovedstadsområdet får nye køreplaner. Målet er at tilpasse køreplanerne, så de passer bedre med eksempelvis S-tog. 

Nærumbanen - 910

For at opnå bedre overgangstid til S-tog i Jægersborg afgår alle tog i begge retninger 1 minut tidligere mandag til fredag. 20-minuttersdriften midt på dagen er desuden rykket 10 minutter på hverdage.

Nærumsbanens køreplan i weekenden fortsætter som hidtil.

Frederiksværkbanen - 920R

Den kommende køreplan indeholder mindre minutændringer på hverdage for at optimere driften og opnå bedre forbindelse med bl.a. Lille Nord.

I weekenden afgår alle tog fra Hillerød mellem kl. 09.00 og 20.00 1 minut tidligere end hidtil. Desuden øges køretiden mellem Hillerød og Brødeskov med 1 minut for at gøre den nye køreplan mere robust, da der kan være perioder med nedsat hastighed, når toget passerer den nye Favrholm Station, som er under opførelse.

Lille Nord - 930R

Køreplanen indeholder mindre minutjusteringer fra mandag til fredag for at opnå bedre forbindelse til S-togene i Hillerød i dagtimerne og til Kystbanens tog i Helsingør om aftenen.

Hele ugen kører det sidste tog i begge retninger desuden 9 minutter senere end i dag, og det samme gør sig gældende for de to sidste tog i begge retninger fredag og lørdag. Ændringen i køreplanen indføres så de ansatte på Hillerød Sygehus får bedre mulighed for at nå toget hjem fra sene vagter.

Hornbækbanen - 940R og Gribskovbanen - 950R/960R

Den eneste ændring på disse to strækninger er, at alle tog i hverdagene indtil kl. 20.00 afgår 1 minut tidligere for at opnå bedre forbindelse til S-tog i Hillerød. Denne ændring gælder i begge retninger.

I weekenden kører togene som i den nuværende køreplan

Østbanen - 110R/210R

Østbanens Køreplan fortsætter uændret frem til 10. april 2023, da DSB også forlænger sin nuværende køreplan i samme periode for de tog, der standser i Køge. Dermed opretholdes der forbindelse i Køge til og fra Næstved.

Kilder: DSB og Lokaltog


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik