Nyt borgerforslag vil have mindre støj fra motorveje nær byerne

Fremover skal der afsættes penge af til støjreducering, når politikerne afsætter penge til at bygge eller udvide motorveje. Det kræver et nyt borgerforslag.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rigtig mange steder i hovedstadsområdet er hårdt plaget af støj fra biltrafik, og i takt med at der kommer stadig flere biler på vejene, vil problemet kun vokse sig større.

Derfor skal transportministeren fremover afsætte markant flere midler til bekæmpelse af støj fra motorveje i bynære områder, så færre boliger end i dag belastes af støj på 58 decibel og derover.

Sådan lyder et nyt borgerforslag, der er blevet fremsat af Anders Medum Groth, der er byrådskandidat i Furesø Kommune for Radikal Venstre.

Konsekvenser for sundheden

Borgerforslaget er blevet stillet sammen med en række lokalpolitikere fra hovedstadsområdet, og de håber, det kan tiltrække 50.000 underskrifter, så det kan blive fremsat i Folketinget.

- Det er et kæmpestort problem, der fylder rigtig meget i folks hverdag, men som samtidig fylder rigtig lidt hos politikerne i Folketinget, siger Anders Medum Groth til TV 2 Lorry og peger på en række beregninger, der viser hvor stor sundhedsskade, det medfører at blive udsat for trafikstøj. 

200.000 udsatte boliger

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der forøget risiko for blodpropper i hjertet, ligesom undersøgelser har påvist forøget risiko for at udvikle diabetes og blive ramt af slagtilfælde. 

- Der er flere mennesker, der dør af trafikstøj end af trafikuheld i Danmark. 200.000 boliger er udsat for trafikstøj, der overstiger den danske støjgrænse på 58 decibel. Og den danske grænse ligger allerede over de 53 decibel, som WHO har sagt er grænsen for, hvornår støj er sundhedsskadeligt, siger Anders Medum Groth. 

Borgerforslaget kan findes på borgerforslag.dk, hvor det kan underskrives frem til 24. april 2021. 

Det kræver mindst 50.000 underskrifter, før et borgerforslag vil blive fremsat i Folketinget.  

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere