Oplev i weekenden: Hestesafari på Amager Fælled

I denne weekend kan I opleve vilde heste, når vi tager en tur til Amager Fælled for at tage på hestesafari.

December er over os, og sneen begynder lige så stille at titte frem på himlen i takt med, at temperaturen atter er faldet et par grader. Men heldigvis er der stadig en masse spændende og sjove aktiviteter i det fri, som I kan opleve i den kommende weekend.

I denne weekend tager vi sammen med biolog for WWF Verdensnaturfonden, Thor Hjarsen, på hestesafari for at se de vilde heste på Amager.

Her er der nemlig sluppet fire vilde heste løs, som nu går rundt og hygger sig på Amager Fælled. De flotte, vilde heste, som er af racen Exmoor, kan I komme helt tæt på og opleve i deres vilde habitat.

Det er dog vigtigt, at I hverken fodrer dem eller prøver at klappe dem, da det er vilde heste. De er ikke farlige, men de er blevet sat ud i naturen for at opretholde faunaen på Amager Fælled og for at forblive vilde. Så hold jer lidt på afstand, når I spotter de flotte heste.

Artiklen fortsætter under billedet...

De vilde heste på Amager Fælled
De vilde heste på Amager Fælled
Foto: Privatfoto/Thor Hjarsen.

Selvom I ikke må fodre hestene, skal I ikke være bekymrede for, om de får mad nok. De er ude på Amager Fælled for at pleje naturen ved at græsse på de store arealer.

Hestene kan gennem deres hestepære tiltrække flere insekter til foråret, og når de slider hul på græslaget, opstår der områder, hvor der kan spire vilde planter. Så hestene er i den grad med til at opretholde og udbrede naturen på Amager Fælled.

Ydermere er der også folk, der ser til dem og passer på dem. Så hestenes ve og vel skal I ikke være bekymrede over.

Hvordan finder vi dem?

Når I skal på safari kan I starte ved Indgangen overfor Sundby Metrostation. Der er indgang omkring 150 meter fra stationen, som fører ind på Amager fælled. Herfra kan man gå ind på et stort græsareal, hvor hestene går og hygger sig.

Det kan godt tage lidt tid at finde dem, men det er til gengæld et smukt syn, når man ser de vilde heste her i København.

Artiklen fortsætter under billedet...

Thor Hjarsen, der viser rundt på hestesafari
Thor Hjarsen, der viser rundt på hestesafari
Foto: Ulrik Hornemann/TV 2 Lorry

Så denne weekend er en skøn mulighed for at komme ud og nyde naturen, samtidig med at I får set nogle flotte, vilde heste. 

Hvis I vil have flere ideer til weekendaktiviteter, kan I læse mere her og her.

Rigtig god weekend!


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik