Påsketrafik: Disse dage bliver særligt travle på vejene i påsken

Særligt onsdag og skærtorsdag bliver der tæt trafik på vejene i hovedstadsområdet.

Mange skal fra hovedstadsområdet og vest på til påskefrokost eller familiebesøg i påskedagene.

quote Der kan godt være rigtig mange biler på vejene og mindre risiko på kødannelser.

Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Det kan ses på vejene, hvor der især onsdag og skærtorsdag vil være tættere trafik, oplyser Vejdirektoratet. 

Især Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og rute 16 Hillerødsmotorvejens forlængelse bliver presset i påskedagene. Derudover vil den øgede trafik kunne mærkes i sommerhusområderne i Nordsjælland, oplyser Vejdirektoratet.

- Trafikken kommer til at køre forholdsvis pænt. Der kan godt være rigtig mange biler på vejene og mindre risiko på kødannelser, men i forhold til de sidste par år er der mange danskere, der har tager fri i starten af ugen og forlænget ferien, og det gør altså at trafkken er fordelt lidt bedre, siger Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Her ses det, hvilke dage og tidspunkter det står værst til:

Vejdirektoratet fortæller, at prognoserne plejer at være røde i påsken, men i år er trafikken bedre fordelt ud over ugen, og derfor når trafikken kun op på en gul farve.
Vejdirektoratet fortæller, at prognoserne plejer at være røde i påsken, men i år er trafikken bedre fordelt ud over ugen, og derfor når trafikken kun op på en gul farve.
Foto: Vejdirektoratet

Generelt er der mest udrejsetrafik fra vest mod øst. Onsdag står det værst til om eftermiddagen, hvor pendlere og ferietrafikanter blandes på motorvejene.

Skærtorsdag er der særligt presset tidligere på dagen - nemlig mellem 10.00 og 14.00.

De primære hjemrejsedage i påsken er påskesøndag og 2. påskedag, hvor trafikken bevæger sig fra Jylland og Sjællands Odde tilbage mod hovedstaden. Her forventer Vejdirektoratet periodevis tæt trafik, men det vil generelt forløbe uden større problemer. 

Vejarbejde oven i påsketrafikken

Igennem hele påsken er der planlagt vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning mellem Greve S og Karlslunde Rasteplads.

Særligt onsdag eftermiddag forventer vi, at det vil påvirke trafikken med en forlænget rejsetid på op til 45 minutter, da myldretidstrafikken og ferietrafikken skal samme vej.

Skærtorsdag er der risiko for forlænget rejsetid på op til 15 minutter i tidsrummet 9-13.

Derudover kan det hvide vejr påvirke trafikken.

-  Vær opmærksom på vejret, der er kommer henover os sne i dag. Så husk at køre efter forholdene, sæt hastigheden ned og hold afstand, så vi kan undgå uheld, der skaber mere kø, siger Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Sporarbejde i påske

Også togskinnerne rammes af påskeferie.

Her vil Banedanmark langfredag og påskelørdag lave akut sporarbejde ved Høje-Taastrup, og det betyder, at der vil køre færre tog mellem København H, Høje-Taastrup og Roskilde.

Derudover skal man I påsken fra onsdag aften den 28. marts til og med mandag den 2. april kører med togbusser i stedet for S-tog mellem Frederikssund og Valby. Ændringen skyldes, at man fornyer sporerne på strækningen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik