Rasende borgmester: Corona-isolerede fester på hotel for skatteydernes penge

Greve Kommunes borgmester, Pernille Beckmann (V), vil sende regning for hotelophold videre til borgere. Hoteldirktør mener, at sagen er blæst voldsomt op.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Artiklen er opdateret tirsdag klokken 10.44 med kommentarer fra direktør for Zleep Hotels, Peter Haaber.

En gruppe borgeres tilsyneladende hensynsløse adfærd har nu fået borgmesteren i Greve Kommune op i det røde felt.

I et brev til borgmestrene i syv kommuner i Nordsjælland og i Københavns omegn, skriver hun, at corona-smittede borgere, der ikke selv har mulighed for at isolere sig, har opført sig “groft hensynsløst og uansvarligt” på det hotel, hvor de har fået betalt ophold af deres kommune.

“Deres egoistiske og hensynsløse adfærd betyder, at vi nu er nødt til at betale for, at der også kommer vagter på hotellet,” skriver Pernille Beckmann i brevet.

Det er på Zleep Hotel i Høje Taastrup, at kommunerne Ballerup, Gladsaxe, Furesø, Gentofte, Egedal, Herlev og Lyngby-Taarbæk betaler ophold til borgere, der ikke selv kan isolere sig. Borgere får også morgenmad, frokost og aftensmad betalt. 

zleephotel
Foto: Google Maps


Fest på værelset

På hotellet skulle der ifølge Pernille Beckmann foregå flere beklagelige forhold.

“Jeg har hørt om isolerede borgere, der holder fest på værelserne. Andre opfører sig, som om de er på ferieophold, og spiser deres mad i hotellets restaurant, eller går på shopping i City 2. Nogle kører ræs på parkeringspladsen, og listen over uansvarlig adfærd er vist endnu længere,” skriver Greve-borgmesteren.

“Jeg har ikke ord for, hvor vred jeg er over den opførsel. Det er respektløst over for det samfund, som betaler for deres ophold, og så udgør de samtidig en regulær smitterisiko i forhold til andre mennesker på hotellet og i området, for de er jo smittede, selvom de måske ikke har symptomer,” skriver Pernille Beckmann.

Direktør: Det er blæst op

Direktør for Zleep Hotels, Peter Haaber, siger til Ekstra Bladet, at Greve-borgmesterens brev er 'voldsomt blæst op': 

- Det var et problem med nogle ganske få værelser før jul, hvor der har været nogle gæster, der ikke kunne forstå, at når man går i selvisolation, så betyder det faktisk, at man skal blive på sit værelse, siger direktøren Peter Haaber til Ekstra Bladet.

Han afviser, at der har været holdt fest på værelserne. Der har heller ikke været nogle af de isolerede gæster, der har spist i hotellets restaurant.

- Der var en, der havde haft en McDonald's pose på værelset, og det er jo ikke specielt smart, at man har været på McDonald's. Der var en eller nogle, der havde været i City2. Det er vel egentligt det, jeg har hørt om, siger Peter Haaber til Ekstra Bladet. 

Send regningen videre

Pernille Beckmann skriver i brevet, at hun er klar over, at nogle borgere på hotellet opfører sig ordentligt. Pernille Beckmann føler sig dog nødsaget til at sætte vagter ind på hotellet - selvom det er “provokerende,” at skatteyderne skal betale, når de i forvejen betaler for borgernes værelse og forplejning.

Greve-borgmesteren foreslår, at de i alt otte borgmestre retter en samlet henvendelse til regeringen med problemet.

“Mit bud på en løsning er, at de hensynsløse borgere får en regning på opholdet og udgiften til vagter,” lyder det fra Pernille Beckmann. 


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere