Regioner overvældet over opbakning fra frivillige corona-hjælpere

Frivillige fagpersoner med sundhedsuddannelser kan melde sig til at hjælpe de trængte hospitalsansatte under corona-virus. Allerede nu er det en stor succes.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For få dage siden opfordrede Region Hovedstaden og Region Sjælland sundhedsuddannede personer om at melde sig under fanerne for at hjælpe hospitalsvæsenet med at løse den enorme beredskabsopgave, det danske samfund står i med udbruddet af coronavirus.

Og allerede nu er responsen overvældende, lyder det fra begge regioner.

quote Jeg er både stolt og overvældet over det stærke fællesskab, som udvises

Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland

I Region Sjælland har 700 sundhedsuddannede meldt sig til at hjælpe - og heraf 100 studerende.

- Kæmpe tak til vores medarbejdere for jeres enorme indsats i denne helt særlige situation. Også en kæmpe tak til alle nye, som gerne vil give en ekstra hånd med. Jeg er både stolt og overvældet over det stærke fællesskab, som udvises, skriver Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland, i et Facebook-opslag.

I Region Hovedstaden er antallet af uddannet fagpersonale, som har meldt sig til tjeneste, også allerede overvældende.

Næsten 2.500 personer har meldt sig i Region Hovedstaden både som frivillige og til at tage lønnede ekstravagter.

- Det er fantastisk, at så mange mennesker i løbet af to dage har stillet sig til rådighed for vores hospitaler, enten til at tage lønnede vagter eller som frivillige i kampen mod coronavirussen. Det viser, at vi danskere er villige til at hjælpe hinanden, når der er brug for det, siger regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp (S), til TV 2 Lorry.

Frivillige fordeles efter behov

Region Sjælland varetager både Roskilde og Køge Sygehus, som begge ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Regionen oplyser, at de frivillige fagpersoner vil blive fordelt efter behov.

- Der er et tæt samarbejde med sygehuse, psykiatri og socialområdet for at vurdere behovet og tilrettelægge en god proces i forhold til kontakt til dem, der frivilligt har meldt sig, skriver regionen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har spurgt Region Sjælland, i hvor høj grad det vil kræve opkvalificering af det sundhedsuddannede personale, hvis man eksempelvis er uddannet sygeplejerske, men ikke har arbejdet med faget de seneste år.

- Det vi blive vurderet individuelt, hvilken opkvalificering, der er behov for, skriver regionen, som samtidig opfordrer til, at endnu flere melder sig til tjeneste i den ekstraordinære situation, lyder svaret fra regionen.

Det kan ske gennem Region Sjællands jobbank til frivilligt arbejdskraft.

Der er brug for frivillige med forskellig faglig baggrund. Alle - fra læger og sygeplejersker til portører, pædagoger og social- og sundhedshjælper har mulighed for at melde sig.

Herunder kan du se, hvordan personalet i Region Hovedstaden fordeler sig:

 Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere