Så stor er chancen for hvid jul i Lorryland

Hvor stor er chancen for en hvid jul? TV 2 Vejret har set nærmere på sagen.

Hver dag frem til 24. december tager TV 2 VEJRET temperaturen på julesneen – og holder øjnene stift rettet mod chancen for den hvide jul.

Til det formål bruger de hvidjulsbarometeret, som viser, hvor mange procents chance, de vurderer, der er for en landsdækkende hvid jul.

Derfor står hvidjulsbarometeret, som det gør

Selvom flere brikker er ved at falde på plads, er der fortsat stor usikkerhed om snevejret 23. og 24. december.

Her vil et lavtryk løbe gennem Danmark, og dennes bane er afgørende for den hvide jul. Eksperterne vurderer nu, at sandsynligheden for hvid jul er størst i Nordjylland, mens den er markant mindre i Sønderjylland.

Med andre ord er det meget sandsynligt at nordjyderne vil opleve hvid jul, mens et eventuelt snedække i syd kan regne og smelte væk, så julen bliver grå og fugtig.

Det fælleseuropæiske regnecenter ECMWF der normalt "scorer godt" i forudsigelsesevnen har et udbredt snedække juleaftensdag.

Ovenstående får nok julelys frem i mange øjne for en landsdækkende hvid jul, men kriterierne for landsdækkende hvid jul er svære. Det er sjældent, at 90 procent af Danmark har mindst en halv centimeter sne.

Hvis lavtrykket får en lidt nordligere bane, så vil tø og regn komme til en større del af Danmark.

Hvis banen bliver noget sydligere, så vil kulden vinde. Til gengæld kan der så komme til at mangle det udbredte snefald.

TV 2 Vejret vurderer sandsynligheden til landsdækkende hvid jul til 33 procent.

Hvad så med Lorryland?

Landsdækkende hvid jul kan være meget godt, men det er dog vigtigst hvordan og om sneen falder i vores område. 

Og kigger man på vejrkortet fra TV 2, ser det slet ikke så tosset ud, hvis man altså krydser fingre for et snedrys pudder på gader og stræder den 24. december. 

Det ser ud til at hele TV 2 Lorrys sendeområde får sne - og det endda en del. Således kan kystbyen Gilleleje få omkring fire centimeter af det hvide dække, mens de i Køge og Stevns mod syd måske kan se frem til helt op til 16 centimeter sne.

Generelt ser det dog ud til, at de fleste kan se frem til et snedække på omkring 10 centimeter fredag eftermiddag:

Sneprognose for den 24. december.
Sneprognose for den 24. december.
Foto: TV 2 grafik

_
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik