Sådan gik det de kendte kandidater til kommunalvalget

I hovedstadsområdet finder vi både sportsstjerner med adskillige medaljer i bagagen, en drabschef og en krammeterapeut på stemmesedlerne.

Ved årets kommunalvalg var der flere kendisser at finde på stemmesedlerne rundt i TV 2 Lorrys sendeområde.

Nogle kæmpede for genvalg, mens andre var på valg for allerførste gang.

Efter de personlige stemmer er talt op, kan flere af kendiskandidaterne tilføje byrådsmedlem til deres i forvejen flotte CV, mens andre skal finde andre beskæftigelser at udfylde tiden med. 

Klik rundt i mosaikkerne og læs, hvordan det gik for valgets kendte kandidater.

Hvordan gik det kendiskandidaterne i Lorryland?

Michael-molin-frederiksberg

parti-logo

Michael Brautsch, præst i 'Gift ved første blik'

Fik 491 personlige stemmer og er blevet valgt ind i byrådet. 

Når Michael Brautsch ikke hænger i træerne på Frederiksberg, så prædiker han kristendommens budskaber i Frederiksberg Kirke, hvor han er sognepræst.


Er du ikke den helt store kirkegænger? Ja, så er der alligevel en stor chance for, at du har set ham før.


Kommunalvalgskandidaten, der stillede op på Frederiksberg for De Konservative, har nemlig i en årrække rådgivet danskerne om ægteskabet - og hjulpet deltagerne med at få deres til at fungere - i DRs kærlighedseksperiment 'Gift ved første blik'.

Gustav-Juul-Furesø

parti-logo

Gustav Juul, vært i 'Luksusfælden'

Fik 583 personlige stemmer og er kommet ind i byrådet. 

"Der skal være styr på økonomien."


Det er det mantra, som denne kommunalvalgskandidat for tiden prædiker fra Furesøs lygtepæle, men hvis du har set Gustav Juuls ansigt før, så er det måske, fordi du har hørt ham sige noget lignende i TV 3-succesen 'Luksusfælden'. Her har han nemlig været ekspert i sæson 5 og 8 samt på enkelte programmer efterfølgende.

Stillede op for Venstre i Furesø Kommune.

Jeanette-Strauss---København

parti-logo

Jeanette Strauss

Fik 265 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet. 

"I har snydt og bedraget, og I har skabt løgne og historier om mig!"

Det var ren desperation, der fik Jeanette Strauss til at stille sig op under et møde i Frederiksberg Byråd og råbe de ord af rådets medlemmer.

I 2014 tvangsfjernede Frederiksberg Kommune Jeanette Strauss' datter, Frida - en tvangsfjernelse, som familien i 2019 fik rettens ord for var ulovlig. Datteren modtog 50.000 kroner i erstatning.

Dengang vidste Jeanette Strauss formentlig ikke, at hendes opråb ville udgøre startskuddet til det, der skulle blive en historisk sag på Frederiksberg.

Efter dommen gennemgik Frederiksberg Kommune en lang række andre sager, og det, de fandt, fik kommunen til at give en officiel undskyldning til intet mindre end 363 andre familier med udsatte børn og handicappede børn, som havde været udsat for alvorlige og omfattende fejl i kommunens sagsbehandling.

I år stillede 57-årige Jeanette Strauss op til kommunalvalget i København for Frihedslisten. Hun stillede op for at forbedre vilkårene for familier, der får tvangsfjernet deres børn.

Brian-holm-frederiksberg

parti-logo

Brian Holm, tidligere professionel cykelrytter

Fik 1135 personlige stemmer og er kommet ind i byrådet.  


Professionel cykelrytter. Sportsdirektør for Quick-Step Floors. Danmarks bedst klædte mand. Den engelske sprinter-stjerne Mark Cavendishs bedste ven. Knækker af cancer. TV-kommentator.


Brian Holm har mange titler, men for tiden kender du ham måske især fra valgplakaterne på Frederiksberg, hvor han stillede op for De Konservative.


Ved kommunalvalget i 2013 blev han valgt ind med 786 personlige stemmer kun overgået af borgmesteren.

Marie-Brixtofte---Gentofte

parti-logo

Marie Brixtofte, datter af Peter Brixtofte

Fik 1519 personlige stemmer og er kommet ind i byrådet. 


Storhed efterfulgt af stort fald og en fængselsdom. Fortællingen om efternavnet Brixtofte hører ikke til de mest muntre af slagsen.


Men selvom afsløringen af den tidligere Farum-borgmester, nu afdøde, Peter Brixtoftes hang til dyre middage og vine på skatteborgernes regning satte en brat stopper for hans karriere i 2002, så skal det ikke standse hans datter, Marie Brixtofte, fra at gå i hans - politiske - fodspor.


Marie Brixtofte stillede nemlig op for Radikale Venstre i Gentofte.

Bent-Isager---Nielsen---Frederiksberg

parti-logo

Bent Isager-Nielsen

Fik 1049 personlige stemmer og er kommet ind i byrådet. 


Bent Isager-Nielsen har en fortid som drabschef og chef for Rigspolitiets Rejseafdeling, bedre kendt som Rejseholdet, og han har været med til at opklare talrige drabssager.


Den tidligere drabschef har skrevet flere bøger om sin politigerning, og så var han inspirationen til en af Danmarks mest sete TV-serier, 'Rejseholdet'. Han har dog også selv optrådt på skærmen som vært- eller medvært i programmerne 'Forbryder på pension', 'Når mænd slår kvinder ihjel' og 'Når forbrydelse ryster os'.

Han stillede op for De Konservative på Frederiksberg.

Christine--Sherfig---Gribskov

parti-logo

Christine Scherfig

Fik 72 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet. 


Christine Scherfig stillede op for Enhedslisten i Gribskov Kommune. Hun er kunstner og især kendt for sine farverige malerier af dyr.


Og ringer efternavnet en særlig klokke? Så er det formentlig, fordi du tænker på afdøde forfatter og billedkunstner Hans Scherfig, kommunalvalgskandidatens far.

Morten-Lykkegaard---Gentofte

parti-logo

Morten Løkkegaard

Fik 1056 personlige stemmer og er kommet ind i byrådet. 


Sammen med Steffen Kretz var Morten Løkkegaard med til at relancere Søndagsmagasinet på DR i 1997, hvor hans interviewmetoder fik navnet: "Den Løkkegaardske vridemaskine", og han har også været fast studievært på TV-Avisen.


Han har desuden været vært på en lang række politiske programmer, nytårskavalkader og underholdningsprogrammer.


Efter 15 år som et af DRs faste ansigter på skærmen, forlod han sit job i 2005, for at begive sig ud i en karriere som selvstændig med sit firma Løkkegaard Kommunikation.


Løkkegaard blev første gang valgt ved Europa-Parlamentsvalget i 2009 for Venstre, mens han blev genvalgt ved samme valg i 2019 efter et nederlag i 2016.

Han stillede op i Gentofte som Venstres spidskandidat.

Jesper-Skibby---Gribskov

parti-logo

Jesper Skibby, tidligere professionel cykelrytter

Fik 74 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet. 


Han er den af alle danske cykelryttere, der har deltaget i Tour de France flest gange, og så er han tilmed den eneste dansker, der har vundet etaper i de tre største cykelløb Vuelta a Espana, Giro d’Italia og Tour de France.

Han stillede op for NytGribskov i Gribskov.

Per-Brændgaard-Mikkelsen---København

parti-logo

Per Brændgaard Mikkelsen

Fik 204 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.


Hvis navnet Per Brændgaard Mikkelsen ikke ringer en klokke, så gør titlen 'krammeterapeuten' måske.


Denne kommunalvalgskandidat har nemlig været i mediernes søgelys, fordi han har gjort det til sin forretning at sælge kram fra sin bopæl på Østerbro.


Krammeterapeuten er tidligere blevet idømt fængselsstraf for voldtægt af en kvinde under en omgang 'krammeterapi', men han blev senere frifundet i landsretten.


I sommer blev Per Brændgaard kendt skyldig i at have overfaldet både DSB-ansatte og politibetjente med skældsord ved en episode, hvor han blev bedt om tage mundbind på i toget, og han blev i august 2021 idømt ti dagsbøder af 8.500.


Og apropos corona. I oktober oprettede Per Brændgaard en Facebookgruppe med det formål at starte en coronasmittekæde for at udvikle "naturlig immunitet". I den forbindelse lod han sig frivilligt smitte af en kvinde, der var syg med corona, skriver han på sin hjemmeside. Om han rent faktisk var syg med corona, vides ikke med sikkerhed, da Per Brændgaard ikke tror på, at coronatests er troværdige.

Han stillede op for sit eget parti, Frihedslisten, i København.

Mette-Reissmann---København

parti-logo

Mette Reissmann

Fik 1720 personlige stemmer og er kommet ind i borgerepræsentationen.


Hun har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 2010 til 2011, og fra 2011 til 2019 var hun medlem af Folketinget, men hvis du har hang til reality-TV, så kender du formentlig Mette Reissmanns ansigt fra programmet Luksusfælden, som hun har været vært på fra 2007 til 2011.


Ved årets kommunalvalg stillede hun op for Socialdemokratiet - som hun er mangeårigt medlem af - i København.

Jepser-Lohse---Gentofte

parti-logo

Jesper Lohse

Fik 66 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.


Dette kandidatur affødte allerede fra starten debat, da en af kandidaten Jesper Lohses partifæller ikke mente, at hans værdier stemmer overens med Kristendemokraternes.


Det skyldes, at han er formand for Foreningen Far, der kæmper for fædres rettigheder, og som især har været i medierne søgelys i forbindelse med, at foreningen blandt andet har politianmeldt flere danske ministerier.


Men Jesper Lohse var Kristendemokaternes spidskandidat i Gentofte.

Bettina-Palle---Frederiksberg

parti-logo

Bettina Palle - Boksepromoter og manager

Fik 64 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.

Bettina Palle er boksepromoter og manager. Hun stillede op for Venstre på Frederiksberg.

Michael--Fenger---Gentofte

parti-logo

Michael Fenger - Tidlige professionel håndboldlandsholdspiller

Fik 8942 personlige stemmer og er blevet valgt ind i byrådet. 

I maj overtog Michael Fenger borgmesterposten i Gentofte fra Hans Toft (K), der er en af de længst siddende borgmestre i hele landet.

Men hvis det ikke er fra hans stilling som magthaver i landets rigeste kommune, du kender ham, så er det måske fra hans fløjspil på herrelandsholdet i håndbold.

I 11 år spillede Michael Fenger nemlig side om side med nogen af de største danske håndboldlegender og udgjorde sin del af det, der dengang i folkemunde blev kaldt 'bolsjedrengene'. I 1984 var han med, da holdet endte på en fjerdeplads under Sommer-OL.

Peter-Loft---Gentofte

parti-logo

Peter Loft - Tidl. departementschef

Fik 326 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.

Virker navnet Peter Loft bekendt, så kan det være, fordi du kæder det sammen med den sag, der i en periode bar navnet 'Peter Loft-sagen', men som nok mest er kendt som 'skattesagen' - tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) sag om manglende betaling af skat i Danmark.

Peter Loft var departementschef i Skatteministeriet under skattesagen, men han blev sendt hjem i marts 2012, fordi det kom frem, at han havde holdt mindst fem møder med Skat København om netop skattesagen. Man undersøgte herefter, om der var tale om decideret magtmisbrug fra hans side, men det er han senere blevet frikendt for.

Peter Loft blev departementschef i Skatteministeriet som 35-årig, og han sad på posten i 19 år, hvilket gør ham til en af de længst siddende i Danmarkshistorien.

Han stillede op for Liberal Alliance i Gentofte.

Anders-Gerner-Frost---Gribskov

parti-logo

Anders Gerner Frost - Medvirket i Hammerslag på DR

Fik 1362 personlige stemmer og er blevet valgt ind i byrådet. 

Anders Gerner Frost er vel nok et kendt ansigt i Gribskov Kommune, hvor han pryder sig med borgmesterkæden, efter at han blev valg til borgmester ved sidste kommunalvalg, og så er han også medstifter af det parti, der sidder på magten i Gribskov, NytGribskov.

Men han er faktisk kendt i hele landet for sin medvirken i DRs succes 'Hammerslag', hvor han i sit virke som ejendomsmægler i årevis har gættet boligpriser.

Oliver-Møllenberg---Gribskov

Oliver Møllenberg - Professionel bokser

Fik 62 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.

De fleste politikere kan formentlig godt se ligheden mellem en boksering og en byrådssal.

Det kan 20-årige Oliver Møllenberg også. Han er nemlig professionel bokser og blev i 2020 danmarksmester i weltervægtklassen.

Han stillede op for NytGribskov i Gribskov.

vibeke-westh-ikkeoptalt

parti-logo

Vibeke Westh - Tidligere kredsformand for Dansk Sygeplejeråd

De personlige stemmetal er endnu ikke optalt.

Det var en skidt sag, der fik Vibeke Westh til at trække sig fra Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden.

Her havde hun ellers siddet som kredsformand i intet mindre end 24 år, men i 2019 blev det afsløret, at hun havde brugt medlemmernes penge på privat taxakørsel, og hun forlod alle sine poster i rådet med øjeblikkelig virkning.

Hun stillede op til regionsrådsvalget i Hovedstaden for Socialdemokratiet.

Hannibal-Hildorf---Frederiksberg

parti-logo

Hannibal Hildorf - Medvirket i Talent 2008 på DR

Fik 28 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.

"Du skal sige det med blomster. Sig, det er mig, du holder af," sang Hannibal Hildorf i 00'erne i DRs talentprogram Talent 2008.

Han stillede op for Havenisse-partiet i Frederiksberg.

Pernille-Svarre---Venstre---Hillerød

parti-logo

Pernille Svarre - Femkæmper

Fik 171 personlige stemmer og er ikke kommet ind i byrådet.

Hun kan både fægte, svømme, ride, dyrke terrænløb og skydning - ja, alt, der indgår i Moderne Femkamp. En sportsgren, som har opnået talrige mesterskaber inden for.

Pernille Svarre har vundet 12 danske mesterskaber og en række nordiske mesterskaber. Hun har også vundet DM-titler i fægtning, cross og triatlon.

Udover sine sportslige præstationer vakte Pernille Svarre opsigt, da hun 2. juledag i 2000 skrev i Politiken, at hun var stolt af at være "den eneste kvindelige danske moderne femkæmper, der nogensinde har vundet VM med 'ren' samvittighed!".

Ordene udløste et ramaskrig af den anden verden, fordi det blev opfattet en direkte anklage mod en konkurrenten Eva Fjellerup om at have taget doping. Et par måneder senere undskyldte Pernille Svarre ved at læse et brev op på TV 2.

Hvis det ikke er for hendes store sportslige præstationer eller dén opsigtsvækkende sag, som vi lige har beskrevet, du husker Pernille Svarre, så er det måske fra hendes medvirken i Kosttilskuddet VitaePros reklamer.

Ved kommunalvalget stillede Pernille Svarre op for Venstre i Hillerød.

_

_