Sådan rammer det kraftige blæsevejr i TV 2 Lorrys sendeområde

Især på nordkysten af Sjælland vil man opleve vinden meget kraftigt, selvom der ikke er tale om en regulær storm.

Hvis man ikke har fået sikret trampolinen, havemøblerne eller andre løse genstande, så er det med at få det gjort nu.

Et lavtryk fra Nordatlanten har nemlig sat kursen mod Skandinavien, hvilket torsdag eftermiddag og aften forventes at give særdeles blæsende vejr i TV 2 Lorrys sendeområde.

Vis og jeres billeder og video

Vi vil gerne se jeres billeder eller video fra det kraftige blæsevejr. Hvis I vil dele det med os, så send gerne til web@tv2lorry.dk

Det fortæller Sebastian Pelt, der er meteorolog hos TV 2 Vejret, til TV 2 Lorry.

- Nordsjælland er et af de steder, der kan blive rigtig hårdt ramt i de tidlige aftentimer - især strækningen fra Hundested og hele nordkysten til Gilleleje men også ned til Helsingør. Vinden ventes at kulminere fra klokken 18.00 til 21.00, hvor der kan komme vindstød af stormstyrke, siger han.

Der er ikke tale om en regulær storm - så skal der være middelvind af stormstyrke.

Artiklen fortsætter efter billederne.

Vejret 1
Foto: TV 2 Vejret
Vejret 2
Foto: TV 2 Vejret

Længe inde over land vil vinden ikke være nær så kraftig, da den vil møde modstand i form bygninger og træer, men der vil stadig være kraftige vindstød - blandt andet i København - hvor de vil nå en styrke af stormende kuling.

- Alle i Lorry-regionen vil opleve aftenen som meget blæsende, og det vil være fra klokken 18.00 til 21.00 i hele området, at det kulminerer. Herefter vil det aftage, og i morgen er det helt overstået, siger Sebastian Pelt.

Væltede træer, men ikke høj vandstand

Det er længe siden, at vinden rigtig har rusket udendørs i Danmark, og blæsevejret kan blive det kraftigste i 543 dage. 

Og tidspunktet for året, som den rammer på, kan få en betydningen for eftervirkningerne.

Normalt sætter stormsæsonen nemlig først for alvor ind i oktober, hvor træerne har mistet deres blade. Det er endnu ikke sket, og derfor er der større risiko for faldne stammer og knækkede grene.

- Når der stadig er blade på træerne, så er der mere vinden kan få fat i. For eksempel et løvtræ med blade kan virke som et sejl, modsat hvis det står helt nøgen, siger Sebastian Pelt.

Han pointerer, at der ikke er tale om en meget kraftig storm, og hvis borgere omkring Roskilde Fjord frygter forhøjet vandstand, så vil det ikke være tilfældet.

Der kan godt være høje bølger, men det er også et vidnesbyrd om blæsevejret ikke et kraftig nok.

- Hvis der skal opstå høj vandstand, som det tidligere har været set ved de kraftige storme, så kræver det stærkere blæst og over længere tid end tilfældet er i dag, siger Sebastian Pelt.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik