Supermarkeder sætter prisen ned på mundbind

Salling Group har sænket prisen på alle mundbind til tre kroner stykket. Den nye faste pris vil slå igennem i løbet af weekenden på tværs af Føtex, Netto og Bilka.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har lørdag formiddag oplyst på et pressemøde, at der fra lørdag den 22. august indføres krav om obligatorisk mundbind i den kollektive trafik i hele Danmark på alle tider af døgnet.

Det betyder, at endnu flere danskere nu skal ud og købe mundbind, som i den seneste tid har været svære at opdrive – og nogle steder til ret høje priser.

Men Salling Group, der Føtex, Netto og Bilka, kommer nu med en god nyhed, for de har besluttet at sænke prisen på alle mundbind til tre kroner stykket.

Den nye faste pris vil slå igennem i løbet af weekenden på tværs af Føtex, Netto og Bilka, oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

Sælger mundbind uden fortjeneste

Ifølge pressemeddelelsen, der blev udsendt samtidig med regeringens pressemøde lørdag klokken 11, tog Salling Group allerede beslutningen om at sænke prisen

- I den aktuelle situation med øget Covid-19 smittetryk er det afgørende, at alle følger myndighedernes anvisninger. Sikkerhed for både kunder og medarbejdere har fra pandemiens start haft højeste prioritet for Salling Group, siger Salling Groups direktør for Kommunikation og CSR, Annette Juhler Kjær.

Med de nye retningslinjer vil mundbind være et dagligt behov for de fleste danskere. Derfor sælger Salling Group i den nuværende situation mundbind til indkøbspris og dermed uden fortjeneste.

- Vi har taget højde for udviklingen i retning af et stigende Covid-19 smittetryk gennem de sidste uger. Det betyder, at der er opbygget en solid lagerbeholdning, så vi har ekstra mange mundbind til rådighed for kunderne, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Annette Juhler Kjær.

Salling Group forudser her og nu ingen udfordringer med forsyningssikkerheden, hvis alle handler ansvarligt og løbende køber fornuftigt ind, så hamstring undgås.

Også nedsat pris hos Coop

Coop, som har Kvickly, SuperBrugsen, Fakta og Irma, har også sat prisen på mundbind ned. Og fredag meddelte dagligvarevirksomheden, at man lørdag sætter 1,3 millioner mundbind til salg. 

Et mundbind vil koste tre kroner i Coops butikker, og man forventer, at samtlige vil blive udsolgt i løbet af weekenden. 

- Der kommer run på salget af mundbind i morgen, og danskerne skal hjælpe hinanden. Køb en pakke ad gangen. Der kommer nye forsyninger hver dag, lød det fredag fra Lars Aarup, der er kommunikations- og analysechef i Coop,

Forleden kostede 10 af de CE-godkendte type 2 75 kroner, men fremover sælges de for 29,95 kroner. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik