Tidligere kriminel: Min korleder var mit lys i mørket

Louise Adrian fik i torsdag en pris for Fangekoret, som hun har været korleder for igennem 24 år. En pris, som kormedlemmerne bestemt er tilfredse med, at hun får.

Tom Hansen har afsonet en dom for drabsforsøg og har siddet i fængsel i syv år indtil for 11 måneder siden. En tid han blandt andet har brugt på at synge i Fangekoret, der samler nogle af landets hårdeste kriminelle til sang og musik.

- Der var kun ét frirum i fængslet. Det var i kirken, hvor Louise spillede. Der kunne vi gå over og synge i et par timer en gang imellem og hygge os. Dér betød muskler og status ikke noget, fortæller han.

Louise Adrian er initiativtageren bag koret og har gennem de sidste 24 år sunget med kriminelle, først fra Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, i dag med indsatte og løsladte fra hele Danmark.

I dag vandt Fangekoret en pris

Alka, DFDS, ISS, Mette Frederiksen (S), Københavns Professionshøjskole, Københavns Lufthavne, PensionDanmark, 3F og Tuborgfondet uddeler hvert år en Fællesskabspris til nogen, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. Torsdag var Louise Adrian og hendes fangekor blandt vinderne af prisen.

- Det er så fortjent. Louise har været det eneste lys i det mørke, der var, mens jeg sad i fængsel, siger Tom Hansen og fortsætter:

- Louise har reddet mit liv på en eller anden måde, for havde det ikke været for koret, havde jeg ikke fået et skulderklap fra folk, efter de havde hørt mig synge. Jeg havde virkelig brug for et skulderklap, da jeg var i fængsel, for jeg havde bildt mig selv ind, at der ikke var en plads til mig i samfundet, når jeg kom ud.

Tom Hansen arbejder i dag i Café Exit i København og synger stadig i Fangekoret.

Korleder: Det giver mening for alle

Men skal man overhovedet hjælpe tidligere kriminelle, der har begået alvorlige fejl i deres liv? For Louise Adrian er svaret et klart ja:

- Det skal man, fordi de også er mennesker. Måske har de fejlet en gang i deres liv, men de skal ud igen uanset hvad, så jeg synes, at vi skal have fokus på, at der skal komme nogle bedre mennesker ud, end der kom ind. Hvis jeg kan være med til at skubbe dem i den rigtige retning, så er det bedre for os alle sammen, siger hun.

Som den eneste af de i alt ti vindere af Fælleskabsprisen 2018 var Louise Adrian ikke udvalgt af en jury, men af folk generelt, der har været inde og stemme på hende. Hun har derfor fået den særlige version af Fællesskabsprisen, der bliver kaldt Publikumprisen.

Du kan høre en af Fangekorets sange her. Kormedlemmerne skriver selv mange af sangene sammen med Louise Adrian.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik