Unge fyrede fyrværkeri af - blev truet på livet af mand med gevær

Unge fyrede fyrværkeri af mod hinanden, andre fyrede det af mod tilfældigt forbigående. Og så er en mand blevet sigtet for trusler på livet. Nordsjællands Politi har haft nok at se til.

Det er ikke alle, der kan administrere, at det i dagene op til årets sidste fest er lovligt tilladt at sørge for bulder og brag i gaderne med fyrværkeri.

I hvert fald har Nordsjællands Politi haft et travlt døgn, og kredsen har måtte rykke ud til adskillige tilfælde af det, politiet selv kalder ubetænksom omgang med fyrværkeri.

Det vil sige - de fleste tilfælde drejer sig om ubetænksom omgang med det farverige krudt.

I ét af tilfældene førte unge mænds leg med fyrværkeri til, at en nabo tog sagen i egen hånd og selv endte med en sigtelse.

Det fremgår af Nordsjællands Politis døgnrapport, at kredsens indsats mod uansvarlig affyring af fyrværkeri mandag startede i Gilleleje.

Fyrede krudt af mod hinanden

Ikke langt fra Gilleleje Station skød to grupper bestående af unge mennesker fyrværkeri efter hinanden. Kort efter, at det blev anmeldt omkring klokken 20.00, ankom en patrulje til stedet.

På det tidspunkt var der dog få af gerningsmændene tilbage. De var alle mellem 16 og 20 år gamle og kom fra Hornbæk, Græsted og Gilleleje. De fremmødte politimænd tog en snak med dem og lod sagen være ved det.

Under en time senere var den gal igen. Denne gang i Ølstykke, hvor en gruppe unge brugte aftenen på at at skabe uro med fyrværkeri ved Ølstykke Station.

Hverken bygninger eller mennesker gik fri af ungegruppens tyranni, for de unge skød krudt efter begge dele.

Da en patrulje fra Nordsjællands Politi ankom til stedet, traf de et par unge på stedet.

De unge kunne dog i følge politiet ikke med sikkerhed knyttes til hændelsen, men politiet tog en alvorssnak med dem.

Tæt på midnat måtte Nordsjællands Politi atter rykke ud til en anmeldelse om ubetænksom omgang med fyrværkeri.

I Hillerød havde to mænd på Gilleleje på 19 og 21 år set deres snit til at sende fyrværkeri i retning mod Bauhaus og en række biler, der holdt parkeret på pladsen ved byggeforretningen.

De to mænd fik en vejledning i fyrværkerisikkerhed af politiet.

Truet på livet

Og nu vender vi tilbage til en historie fra døgnrapporten, hvor to unge mænds leg med fyrværkeri fik større konsekvenser. Men ikke for dem selv.

Det faldt nemlig en 60-årig mand fra Humlebæk så meget for brystet, at to mænd på 18 og 19 år mandag eftermiddag fyrede fyrværkeri af for enden af Borgårdsvej, at han truede de unge mænd på livet.

Manden troppede op for enden af vejen, hvor de to unge stod, med et gevær og sagde, at han ville skyde dem, hvis de ikke stoppede med at fyre fyrværkeri af.

Den 60-årige blev efterfølgende anmeldt og afhørt på politigården, hvorefter han blev sigtet for trusler på livet og fik beslaglagt sit våben, der viste sig at være en softgun. Manden blev kort efter løsladt.

Det er kun tilladt at fyre fyrværkeri af i en begrænset periode i Danmark - fra den 27. december til og med den 1. januar. Det er dog tilladt at købe mellem den 15. og 31. december.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik